« terug naar voetbal

Bekerwedstrijd Hooglanderveen Dames 1 - Herciules Zaandam Dames 1 0-1

11-09-2017 - Door: Rene Middelkoop

Teamfoto Hercules Dames 1 - foto aangeleverd.De bekercompetitie is voor de Hercules ladies van start gegaan. Het eerste potje tegen Zaandijk ging niet door. Tegenstander van zondag was het in 4e klasse spelende Hooglanderveen Vr1.

Niet even naast de deur. Raar dat de KNVB in de poule drie zaanse clubs en een uit de regio van Amersfoort doet. Het zal allemaal wel. De vertrektijd richting Hooglanderveen was om 11:15 uur. De akela had weer een afwijkende navigatie en reed dus prompt verkeerd. De overige bestuurders hadden hier geen last van.

Over de wedstrijd kan ik het volgende. In het eerste bedrijf had Hooglanderveen de beste kansen om te scoren. Gelukkig voor ons schoten de Hooglanderveense dames het merendeel naast de goal. Was er een schot tussen de palen dan was Tatiana Bento er om het gevaar onschadelijk te maken. In de rust zette een niet tevreden coach de puntjes op de i. In het tweede bedrijf van deze apotheose hadden de dames van Hercules het betere van het spel.

De tegenstander kwam nog sporadisch voor het doel van Hercules. Hoewel sporadisch was het wel gevaarlijk. De tijd verstreek en het leek te gaan eindigen zoals er begonnen was. Met een 0-0. Leek, want vlak voor tijd wist Tess Hennekes eindelijk goed los te komen van haar kwelgeest. Met het zwakke pootje, links, wist Tess Hennekes de bal achter de keepster van Hooglanderveen te krijgen, 0-1. Deze stand werd door de dames van Hercules over de streep getrokken.

Dinsdag wordt de wedstrijd tegen Zaandijk ingehaald. Uw verslaggever zal daar helaas niet bij aanwezig, want hij vertoeft in zonniger oorden.

Lady of the game: Tatiana Bento

Sociaal:
Open splash