« terug naar voetbal

Zilvermeeuwen boekt terechte bekerwinst.

10-09-2017 - Door: Peter Seymour

Duel op volle snelheid - foto Peter SeijmourZilvermeeuwen trainer Eric Heerings gaat voor moeilijke keuzes komen te staan dit seizoen. Dat mag de conclusie wezen na de bekerwedstrijd tegen FC Abcoude. De Meeuwen boekten een terechte 2-0 overwinning, waarmee ze zicht blijven houden op de volgende ronde.

Abcoude is net als Zilvermeeuwen een 2e klasser , dus een goede test voor het team van trainer Heerings. Beide ploegen waren gekomen om te voetballen waardoor zich een wedstrijd van hoog kijk niveau ontwikkelde. Voetballend steekt het goed in elkaar bij Zilvermeeuwen. Er kwamen enkele versterkingen, die de ploeg over de drempel van de 2e klasse moeten helpen.

Uiterst links hangt Juari Dos Santos al in de lucht om de 1-0 binnen te koppen - foto Peter SeijmourZilvermeeuwen liet zien hoog druk te kunnen geven en probeerde het spel op de helft van tegenstander Abcoude af te laten spelen. Een goede voorzet vanaf de rechter kant werd door Juari Dos Santon vakkundig achter de Abcoude keeper gekopt.

Abcoude gebruikte de omschakeling als voornaamste wapen, maar kwamen niet verder dan een geplaatst schot richting kruising, maar zou onder kant lat terug het veld in stuiten. Even was er twijfel of dat achter de lijn gebeurde maar scheidsrechter Juroen Koene deelde die twijfel niet. Aan de andere kant was Zilvermeeuwen tot tweemaal toe dicht bij verdubbeling van de score, wat voor rust niet meer zou lukken.

Dubbele dekking - foto Peter SeijmourNa rust ging Abcoude op zoek naar de gelijkmaker, was daar 1 keer dicht bij maar Meeuwen keeper Rachid el Guebli zag de bal voor de tweede keer op de lat belandden. Zilvermeeuwen miste scherpte bij de afronding ander was het duel afgerond met 4 of 5 doelpunten. In de ogen van Eric Heerings werden er verkeerde keuzes gemaakt en daar valt aan te sleutelen. Na een afgeslagen aanval belandde de bal voor de voeten van Erkan Guzhan, die de bal buiten bereik van de Abcoude keeper binnen schoot. Een uitslag die de wedstrijd recht aan deed en toeschouwers die een leuke middag beleefden.
Leidsman Juroen Koene was niet te spreken over zijn optreden. “Dit was niet mijn dag. Ik betrapte mezelf op een te kort lontje.

Reageerde fel bij overtredingen en commentaar van Eric Heerings bijvoorbeeld. Normaal stap ik daar makkelijker overheen, maar ook een scheidsrechter scoort wel eens een onvoldoende”, aldus Koene, die in de ogen van de toeschouwers een redelijke wedstrijd floot.

“Het oogt allemaal weer fris. We zijn in de breedte sterker geworden en de wetenschap dat er nog enkele potentiële basisspelers afwezig waren maakt dat ik Keuzes moet gaan maken. Pas dan zal blijken wie echt aanspraak mag maken op een plek in het team, omdat er altijd spelers zullen zijn die niet met een reserve rol om kunnen gaan”.

Sociaal:
Open splash