« terug naar voetbal

SVA maatje te groot voor Waterloo.

10-09-2017 - Door: Peter Seymour

Vliegende tackel - foto Henk Dil.Het bekertoernooi is voor veel trainers een maatstaf om te kijken waar je in de voorbereiding zit. SVA trainer Carl Ern kan na de wedstrijd van vandaag niet echt aangeven waar zijn ploeg nu staat.

Keeper is er op tijd bij - foto Henk Dil.Natuurlijk ziet hij een bepaalde concurrentie strijd binnen zijn selectie ontstaan waar je als trainer op hoopt. Het levert strijd op en er wordt keihard getraind en hard gewerkt, ook in de wedstrijden. Het levert Ern de luxe positie op, dat hij keuzes zal moeten maken. Sva trekt bewust het 2e team er ook bij en voor dat team zal de concurrentie strijd ook voordelig zijn. Spelers die nu nog op vakantie zijn moeten zich via het 2e elftal terug in het eerste knokken.

Vandaag bleek Waterloo een maatje te klein. Daarom kan Carl Ern weinig waarde hechten aan de 6-0 over winning van zijn spelers. “Het pleit voor mijn spelers, dat we bleven voetballen, want dat is lastig als je opponent een tandje lager speelt. Of dat nou komt om dat ze niet compleet zijn boeit eigenlijk niet zozeer”.

Kort er op - foto Henk Dil.In de eerste helft kreeg SVA kansen genoeg, maar bleef het steken op 1 doelpunt. Trainer Ern wees op het belang om snel het verschil te maken na rust. Ook was het zaak uit de duels te blijven en geen gele kaarten op te lopen.

Daarin slaagde SVA na rust met vlag en wimpel. Gestaagd werd Waterloo overlopen wat in een 6-0 eindstand resulteerde. Nieuwe spits en oud Zaans topscoorder Jeroen de Louw is duidelijk op zijn plaats binnen het team en tekende voor 4 van de 6 goals. Stefan Way en Daan Rijkhof maakte de productie compleet.

Hoewel hij niet kan zeggen waar zijn ploeg nu staat kijkt trainer Ern tevreden terug op het duel tegen Waterloo. “De positieve dingen nemen we mee en werken toe naar de Zaanse competitie, zoals de 4e klasse E nu al genoemd wordt”.

 

Sociaal:
Open splash