« terug naar voetbal

Saenden klopt Hercules Zaandam

10-09-2017 - Door: Wouter Zorg
B.O.B. (Bewust onbekwaam bekervoetbal)

Wouter Zorg speelt de bal in - foto Peter Seijmour.Bewustwording komt met de jaren. Een beetje levenswijsheid doet daarbij wonderen. Je kunt sneller inschatten waar je staat ten opzichte van jouw medemens. Hebt scherper in de gaten hoe je jouw functioneren moet inschatten ten opzichte van jouw eigen en andermans kwaliteiten.

Saenden keeper heerst in eigen strafschop gebied - foto Peter Seijmour.Ontwikkeling is een viertraps-raket, zo heb ik altijd geleerd. Die ontwikkeling gaat idealiter langs de stadia van ‘onbewust onbekwaam’, naar ‘bewust onbekwaam’, door ‘onbewust bekwaam’ naar het gewenste eindpunt ‘bewust bekwaam’. De eerste en de laatste fases zijn een fijne plek om te zijn. Het een omdat je geen idee hebt hoe jij over komt op anderen en hoe je jouw eigen kunnen daartegen af moet wegen, het ander omdat je dat met een bepaald zelfbewustzijn juist wel weet. Maar als je nu toch onverhoopt met elkaar in de fase ‘bewust onbekwaam’ zit? Wat dan? Keihard werken of berusting is daar de enige uitweg. Een kwestie van mindset dus. Vertalen we voorgaande naar deze zaterdagmiddag dan mogen we constateren dat beide ploegen gelukkig nog 2 weken hebben tot de start van de competitie. Keihard werken is een optie…..

Sliding voorkomt schietkans - foto Peter SeijmourEerste helft

Een wat lange intro omdat ik de wedstrijd met een minimum aan inspanning aan u wil beschrijven. Het begon voor de in het paars-wit gehulde thuisploeg nog niet zo gek. Hercules trok het initiatief naar zich toe en zag de energie beloond worden met een openingstreffer binnen het kwartier. Jason Hoost wandelde binnen: 1-0.

Het was het sein voor Saenden om wakker te schrikken en mee te voetballen. Beide ploegen waren in balans, al moet helaas gezegd worden dat het schouwspel niet overliep van de kwaliteit. Voor rust balanceerden de bezoekers het geheel: 1-1.

Tweede helft

Na de limo waren de bezoekers voorzichtigaan de betere partij. Het oude Westzaan herbergt een paar spelers met kwaliteit en zij waren het die de pot naar zich toetrokken. Niet onverdiend toverden de blauw-witten zo richting driekwart wedstrijd een voorsprong op het bord: 1-2.

De vermoeidheid begon zijn tol te eisen, de ruimtes werden groter, het spel (nog) minder. Terwijl scheidsrechter Senler met gemak de beste man van het veld was, rommelde Hercules toch de gelijkmaker op het bord. Rinaldo Dikkens tikte binnen: 2-2.

Het mocht toch niet zo zijn. De zaterdagtak van Hercules is aan een moeizame start van het seizoen bezig en daar kon nog best een tikje bij: 2-3.

Omdat PSZ zijn tweede wedstrijd in deze poule ook winnend wist af te sluiten zijn de mannen van trainer Raymond Huisman al zo goed als zeker van poulewinst. De wedstrijd volgende week is de laatste opwarmronde voor de competitie. Hard werken is het devies….

Sociaal:
Open splash