« terug naar voetbal

Fortuna W naar duidelijke bekerwinst

10-09-2017 - Door: Een medewerker

logoOp verplaatsing bij FC Weesp is de Wormerveerse hoofdmacht er in geslaagd ook de tweede bekerwedstrijd met een prima resultaat af te sluiten. Na een aanvankelijke 1-0 achterstand eindigde de partij in een 1-4 zege.

Van FC Weesp is bekend dat zij op 22 mei 2003 is opgericht. De voetbalclub is ontstaan door het samengaan van de drie Weesper voetbalverenigingen: A.D.E. (Alles door Eendracht, rood-wit, opgericht 21-8-1933), wfc Rapiditas (blauw-wit, opgericht 4-1-1902) en sv The Victory (geel-zwart, opgericht 20-5-1920). In de nieuwe club werd meer dan 250 jaar voetbalervaring verenigd.

Het voornaamste doel van de nieuwe vereniging is het waarborgen van de continuïteit van het voetbal in Weesp op alle niveaus, zowel prestatief als recreatief. Met drie kunstgrasvelden, een natuurgras hoofdveld en een prachtig clubhuis beschikken we over een van de mooiste accommodaties in de omgeving. FC Weesp is inmiddels uitgegroeid tot dé voetbalvereniging van Weesp en omstreken. FC Weesp biedt 250 senioren en 500 jeugdleden zowel op prestatief als op recreatief niveau alle mogelijkheden zich in te spannen en te ontspannen. Inclusief de niet-spelende leden heeft FC Weesp circa 950 leden.

En dan komt eerste klasser Fortuna Wormerveer voorbij. In de wetenschap dat de eerste wedstrijd tegen HBOK met 9-2 werd gewonnen waar Weesp dat iets ingetogener deed tegen KFC lag het in de lijn der verwachting dat het nog wel eens lastig zou kunnen worden. Dat gevoel werd bevestigd door een vroege 1-0 voorsprong voor Weesp.

Fortuna moest duidelijk even schakelen. Helemaal vanzelf gaat het ook nooit en dat beseften de mannen van trainer Martin de Groot zich terdege. Een goed uitgespeelde aanval werd door Nino van den Heuvel prima afgerond (1-1). Aansluitend was het Nick Snelders die zeer overtuigend de 1-2 wist te bewerkstelligen.

Na een forse overtreding op Milan Klopper mocht Nick Snelders vervolgens van elf meter de 1-3 binnenschieten. Vervolgens was één der Weespers zo onhandig een overtreding te maken waar de referee maar één ding op kon doen, hem de rode kaart voorhouden.In de slotfase wist Ferry Heinis na een mooie lange rush de eindstand op 1-4 te bepalen.

Komende ZATERDAG de derby tegen en bij KFC. De Grote Koogse verloor dit weekend met 4-3 van HBOK.

STAND IN DE POULE:
1 Fortuna Wormerv. 1 2 6
2 FC Weesp 1 2 3
3 HBOK 1 2 3
4 KFC 1 2 0

Sociaal:
Open splash