« terug naar voetbal

Assendelft en Zouaven scoren flink

10-09-2017 - Door: Een medewerker

Lijf aan lijf gevecht om de bal  - foto Marijke Bosman.Op een druk bezocht Assendelft complex was van alles tye beleven deze middag. Op het bijveld een jeugdwedstrijd waar de volumeknop vrij hoog stond. Op het hoofdveld een zeer gevarieerde wedstrijd tussen de Assendelvers en De Zouaven uit Grootebroek.

De roodgrijze brigade van trainer Johan Rutz heeft als missie het verloren gegane terrein terug zien te winnen. Na vijf seizoenen Hoofdklasse bleek het vertrek van liefst negen basisspelers niet op te vangen. Degradatie naar de eerste klasse volgde waarna nog een kwartet spelers vertrok. Ook die klap was teveel en maakte dat de ploeg degradeerde naar de tweede klasse.

Er gebeurde vanalles  - foto Marijke BosmanVan Assendelft was bekend dat het na het vertrek van ‘tovenaar’ Guillaume Groot een nieuwe wind moest gaan waaien aangezwengeld door de nieuwe trainer Mark Kranendonk. Wat geweest is, is geweest. Zo keerde Seijs terug (maar ontbrak deze wedstrijd) en kwamen Jordy Opdam (Sporting Krommenie) en Ufuk Ülker (De Kennemers) er bij. Laatstgenoemde kende nog wat tegenslag doordat zijn paspoort ontvreemd werd, maar is inmiddels klaar voor de strijd.

De openingsfase was geheel voor de gasten. Spits Leon Machielse toonde zijn scherpte. Binnen vijf minuten strafte hij verdedigingsfouten doeltreffend af. De 0-2 achterstand noopte de zwartwitten er een tandje bij te zetten. Na 25 minuten halveerde Stefan Kuijper de achterstand (1-2) en nog eens tien minuten zorgde Patrick de Vries voor de balans.

Na de pauze opende Assendelft met druk. Dat verontruste de Grootebroekers niet zichtbaar. In de 51e minuut leek een uitval de 2-3 op te leveren, maar deze kans werd gemist. Het spelniveau daalde in die fase en werden de persoonlijke duels feller.

Zouaven gaf weinig ruimte weg - foto Marijke BosmanEen opstootje met de Z-goalie Aaron van Loon en Stefan Kuiper in de hoofdrol deed de referee besluiten beide spelers een gele prent voor te houden. Kuiper mopperde daar nog wat over door en kreeg meteen zijn tweede prent en kon vertrekken met rood.
Dat alles gebeurde in het strafschopgebied van Zouaven. Vlak na die situatie leek een elleboog van Mark de Vries langs de lijn reden voor een vrije trap voor de gasten. Scheidsrechter Tiesinga ontging die overtreding en toen de bal op de rand van het zestien meter gebied lag maakte een Z-verdediger een overtreding op een Assendelver. Dat werd wel juist gezien en mocht Mark de Vries van de elf meterstip de 3-2 binnen schieten.

Zouaven paste de opstelling aan en zorgde via de zeer vaardige Jens Bakker met regelmaat voor gevaar in de A-defensie. Het duurde nog tot de 83e minuut alvorens er uit een verre inworp door Roy Janssens van afstand verwoestend kon worden uitgehaald. VVA doelman Robbin Brinkman was kansloos. Daarmee was het scoren nog niet over. Zoeuaven rook tegen de tien Assendelvers haar kans en in de 86e minuut was het wederom Jens Bakker die na een fraaie solo de 3-4 binnenschoot.

Dat was tevens de eindstand die duidelijk maakte dat beide trainers nog voldoende huiswerk hebben om hun selectie competitie klaar te kunnen opleveren.

 

Sociaal:
Open splash