« terug naar voetbal

Herculadies zijn weer begonnen.

05-09-2017 - Door: Peter Seymour

Herculadies - foto aangeleverdEindelijk is het zover! De trainingen waren al begonnen en nu gaat het echte werk weer beginnen. Tenminste dat zou je denken. Voorafgaand aan de competitie doet Vr1 mee aan de bekercompetitie. In een poule van vier, uhh voordat de eerste bal gerold heeft is het nog een poule-tje van 3. Is dit de trend voor het komende seizoen.

Afijn, voor de komende zondag staat de bekerwedstrijd tegen Zaandijk Vr2 op het programma dus niks aan het handje. Dat bleek iets te voorbarig. Rene werd vrijdag gebeld door Zaandijk dat de wedstrijd niet door zou gaan omdat Zaandijk speelsters te kort had. Toch wel een tegenvaller maar wat doe je er aan. Gelukkig kon er op stel en sprong een oefenwedstrijd tegen TOB geregeld worden.

Zondag, het is 11:30 uur. Toeschouwers op de tribune, 22 dames op het zonovergoten A-veld. Hercules Vr1 heeft de overhand en drukt TOB terug op eigen helft. Menige aanval eindigde echter in de handen van de keepster van TOB. Daar tegen bleef het opletten voor de twee spitsen van TOB die het de verdediging van Hercules behoorlijk lastig maakte. TOB kwam op een 0-1 score doordat de terugspeelbal op Tatiana te zacht was en onderschept werd door een van de TOB spitsen die dit buitenkansje wist te verzilveren.

In de rust werden er wissels doorgevoerd. De tweede helft was een paar minuten onderweg of de dames van Hercules maakten van uit een corner de 1-1. Door de drukte in het strafschopgebied heeft uw verslaggever niet gezien wie het beslissende tikje gaf. Normaliter krijg ik dit van Rene door maar nu even niet.

Niet lang na de 1-1 is de wedstrijd be-eindigd. Een speelster van TOB voelde zich niet lekker worden en gezien de gebeurtenissen van de afgelopen weken op de diverse sportvelden werd er geen risico genomen. Ambulance gebeld. Gelukkig is het achteraf allemaal heel erg meegevallen. In overleg is besloten de wedstrijd te laten voor wat die was.

Volgende week gaat de bekercompetitie verder. Dan staat de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen Vr1 op het programma.

Sociaal:
Open splash