« terug naar voetbal

Westzaan winnaar eigen tournooi

27-08-2017 - Door: Wouter Zorg
Gastheer verrast Hellas Sport in finale

LogoDe bal rolt weer! Op het idyllische complex van Westzaan werd woensdag en zaterdag afgetrapt voor een nieuw seizoen. Acht zaterdagteams streden om de winst; een mooi moment om het in populariteit groeiende zaterdagvoetbal in de Zaanstreek te aanschouwen. Conclusie na 2 dagen voetbal: veel enthousiasme, veel goede bedoelingen, een niveau dat nog niet helemaal over houdt en een verassende winnaar.

Woensdag

Een leuk toernooi-concept was er in Westzaan bedacht. Poules van vier ploegen, wisselen van tegenstander na 45 minuten zodat je tegen twee verschillende opponenten mocht opboksen.

In poule A wandelde de gastheer verrassend gemakkelijk voorbij Sporting Krommenie en KFC. Omdat ook PSZ die ploegen er onder hield, was er weinig ruimte voor twijfel wie de sterkste teams van die poule waren.

In poule B maakte Hellas Sport eerst gehakt van de zaterdagtak van Fortuna Wormerveer. Ook Hercules Zaandam werd vervolgens gemakkelijk aan de kant geschoven, waardoor de poulewinnaar duidelijk. Omdat Fortuna Wormerveer vervolgens Blauw-Wit bedwong, mochten de Gladoren als 2e door naar de finalepoule.

Zaterdag

Interessant was de halve finaleaan het begin van de middag tussen 3e klassers PSZ en Hellas Sport. De ploeg van Miel Mans deelde 45 minuten lang de lakens uit en maakte duidelijk dat er een behoorlijk niveauverschil tussen beide elftallen bestaat. Het valt in de voorbereiding altijd lastig in te schatten maar duidelijk is wel dat Hellas Sport een aantal aardige spelers kan opstellen en een goed toontje mee zou moeten kunnen blazen komend seizoen. Voor PSZ is het te hopen dat men nog verre van compleet was… Dat scheidsrechter Rijkhoff op het slot toch ook nog 2 spelers met direct rood naar de kant moest zenden, was een smet op een verder prima potje.

Op het andere veld ging Westzaan gemakkelijk voorbij Fortuna, zodoende mocht de ploeg voor eigen publiek proberen de beker in het bezit te houden.

De finale was een aardig schouwspel dat verrassend gelijk op ging. De nieuwe zaterdag 1 van Westzaan maakte een goede indruk en kwam verdiend op voorsprong uit een corner: 1-0. Dat Hellas Sport vervolgens op een schitterende wijze langszij kwam was terecht. Beide ploegen bleken vervolgens aardig aan elkaar gewaagd. Strafschoppen maakten tenslotte uit dat Westzaan als onverwachte winnaar het toernooi mocht afsluiten.

Een mooi toernooi, de voorbereiding is afgetrapt. Vol verwachting klopt ons hart.....

Sociaal:
Open splash