« terug naar voetbal

OFC maatje te groot voor Hollandia.

15-07-2017 - Door: Peter Seymour

Hollandia ruimt op - foto Peter Seijmour.Voor het 2e oefenduel was OFC afgereisd naar Hoorn , om daar aan te treden tegen het roemrijke Hollandia. Inmiddels afgegleden naar de hoofdklasse, maar altijd goede voetballers in haar gelederen.

Derrin Wijdenbosch in een lijf aan lijf gevecht - foto Peter Seijmour.OFC trainer Yuri Rose beschikt ook over goede spelers en is druk op weg om tot een ideale samenstelling te komen van zijn team. Alle spelers komen aan bod en krijgen daarmee de kans de oefenmeester te overtuigen.

In de eerste 10 minuten liet OFC zich enigszins verrassen door een goed door dekkend Hollandia, waardoor risicovolle terugspeel ballen op keeper 'Danny Been, die daardoor in de problemen raakte. Tot een score leidde het niet. Na die 10 minuten voetbalde OFC zich onder die druk uit en werd het klasse verschil meer en meer zichtbaar. Toch zou het 33 minuten duren voor dat in de stand zichtbaar werd. Donny Verdam ontfermde zich over een toegekende vrije trap op 35 meter van het Hollandia doel. De keeper had een muur neer gezet en deed zelf 2 stappen naar voren. Die zouden hem fataal worden want de geplaatste vrije trap van Verdam verdween over de goalie in het doel voor de 0-1.

Carlos Groen in de loop aangespeeld - foto Peter Seijmour.Edip Biberoglu was er als de kippen bij om een doorgeschoten voorzet van links binnen te houden, zijn tegenstander uit te kappen en de bal voor te geven op het hoofd van Carlos Groen, die de bal buiten bereik van de Hollandia keeper in het doel kopte.
Voor rust leek het nog 0-3 te worden. Henry Opoku zag Carlos Groen starten en stak de bal tussen de verdedigers door in de voeten van Groen, die voor de achterlijn de bal voortrok in de voeten van Martijn Tjon a Nouk, die de bal achter zijn standbeen in het doel wilde plaatsen. De bal verdween naast de goal.

Na rust enkele wijzigingen aan beide kanten. Het gaf de wedstrijd een ander aanzien en Hollandia kon verder van de goal spelen. In de 65e minuut kwamen de gasten terug in de wedstrijd nadat achterin de bal werd ingeleverd en Daniel Mullen de bal simpel binnen kon schieten.

Smaakmaker Tom Noordhof - foto Peter Seijmour.OFC pakte de draad weer op, wisselde 6 spelers en zag nieuweling Tolga Demiric uit de 2e lijn net naast schieten. Adnan Barakat kwam aan de rechterkant in de bal, draaide naar zijn linkervoet en leverde een geplaatst schot in de korte hoek af voor de 1-3.
Lange tijd leek dat ook de eindstand te worden, tot Derrin Wijdenbosch een lange bal afleverde bij de tijdig gestarte Tom Noordhof. Noordhof controleerde de bal en had net voldoende tijd om een lob af te leveren die voor de 1-4 in het Hollandia doel verdween.

Het arbitrale trio Jan Smit, Jordi Been en Michel Vonk leverden een vlekkeloze wedstrijd af zag ook trainer Yuri Rose. “Mijn ploeg heeft zich goed aan de opdrachten gehouden vandaag. We speelden compact en gaven hoog druk op de juiste momenten. Dat is belangrijker dan de uitslag op dit moment”.

Sociaal:
Open splash