« terug naar voetbal

OFC kan Almere City 55 minuten volgen.

12-07-2017 - Door: Peter Seymour

Yuri Rose ziet de actieve Carlos Groen aan het werk - foto Peter Seijmour.OFC verloor haar eerste oefenwedstrijd onder leiding van Yuri Rose met 1-4 van eerste divisionist Almere City. Op de overwinning van de ploeg van oud OSV trainer Jack de Gier viel weinig af te dingen, maar was in de ogen van Yuri Rose enigszins geflatteerd.

De toeschouwers konden daar in mee gaan op basis van het eerste bedrijf waarin OFC meer dan mee kon komen tegen Almere City. Veel nieuwe namen met verschillende kwaliteiten, waar trainer Rose de komende tijd samen met Thijs Sluijter een hecht team van moet vormen.

Timothy Vermeulen kopt uit een voorzet naast het doel - foto Peter SeijmourOp de lijstjes met OFC namen, die circuleerde stond de naam van de vakantie vierende Marijn Sterk achter rugnummer 25. Vanavond droeg Timothy Vermeulen het shirt van de jarige jop. Vermeulen traint momenteel op eigen verzoek mee in Oostzaan en mocht van oud teamgenoot Rose opdraven als laatste man in het duel tegen Almere City. Jong Ajax, Dundee United, Bayern München 2, De Graafschap (waarbij nog met Rose speelde) en FC Homburg prijken op het cv van de robuuste verdediger. Komende tijd moet uitwijzen, of Vermeulen iets zal toevoegen aan OFC.

In de eerste helft veranderde er niets aan de beginstand. Beide trainers brachten na rust een ander team in het veld, om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien.  

Tom Noordhof probeert voor zijn man te komen - foto peter Seijmour.Tien minuten kon OFC de ploeg van Jack de Gier bijbenen. Een te korte terugspeelbal van Derrin Wijdenbosch leidde de openingstreffer van Achille Vaarnold in. OFC toonde veerkracht en had slechts een paar minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Rachid El Yaghmouri stak de bal in de loop van Hassan Aanzi, die daarmee voor keeper Kramer werd gezet en kundig afrondde.

Soufyan Ahannach leverde de afgemeten voorzet af, waaruit Almere City aanvaller Faris Hammouti snoeihard de 1-2 binnen schoot, keeper Been kansloos latend. Het slotakkoord was dinsdagavond voor Khalid Tadmine. De spits nam de 1-3 en 1-4 voor zijn rekening. Een bewegelijk Almere City wist nog enkele malen voor OFC keeper Been te verschijnen, waarbij de goalie als winnaar uit de strijd kwam en er niets aan de 1-4 einstand veranderde.

Trainer Rose zag dat zijn ploeg de gemaakte afspraken nagekomen was. “Ik ben voorstander van compact verdedigen. Of dat nu op eigen helft of op de helft van de tegenstander is in deze fase niet eens zo belangrijk nog. Dat lukt in de eerste helft uitstekend en kregen wij de beste kans op de openingstreffer. Na rust lukte het slechts 10 minuten en daarna waren we de organisatie een beetje kwijt en loopt Almere alsnog uit naar een ruime overwinning. Er is een duidelijk verschil in kwaliteiten van spelers. De komende tijd zal uitwijzen wie de bereidheid, begrip en voetbalkwaliteiten heeft om zich in de basis te spelen”, aldus Rose.

Jack de Gier - foto Peter SeijmourZijn collega Jack de Gier voelt zich duidelijk thuis in Almere. Hij hield zelfs de boot af van de enige club waarvoor hij Almere zou verlaten, N.E.C. uit “zijn” Nijmegen. “Almere is een professioneel georganiseerde club en heeft alles wat een trainer mag wensen. Na de overwinning op Zeewolde was OFC een goede tegenstander in een logische opbouw. Cambuur, Zwolle en Gerona kruisen nog voor de competitie aanvangt. De ploeg is nagenoeg in takt gebleven met enkele versterkingen. Ik stapte in de winterstop in toen Almere onder aanstond. Toch braken we het punten record met 51 punten. Het jaar erop deden we dat dunnetjes over en behaalden 59 punten. Dat record breken wordt de inzet dit jaar met in het achterhoofd een periode titel”, aldus Jack de Gier.

Oud Wormerveerder Gaston Salisiwa was even terug op Zaanse bodem en haalde een dikke voldoende in de 1e helft.  

Sociaal:
Open splash