« terug naar voetbal

Wormerland kijkt nu al uit naar Knollendam-WSV'30

10-07-2017 - Door: Bart v.d.Laan

Oostknollendam is nu al in de ban van de komende derby tegen WSV'30 - foto Bart v.d. Laan.Wat een geweldige vierde klasse D is dat geworden, de nieuwe KNVB- indeling voor het seizoen 2017/18. Maar liefst negen (!) Zaanse voetbalclubs bij elkaar. RCZ, Rood Wit Zaanstad (de nieuwe naam van ZTS), Saenden, Sporting Krommenie, SVA, Westzaan, WSV'30, Zaandijk en Knollendam dus.

De niet-Zaanse tegenstanders in 4D zijn Ilpendam, Purmerland, SDOB en Wherevogels. Allemaal clubs die straks simpel met de fiets te bereiken zijn. Ook best bijzonder. Heel veel derby's derhalve, naast veel streekduels. Kortom, een droom-indeling voor het pas gepromoveerde Knollendam!

De kersverse promovendus Knollendam rekent dankzij de vele derby's op veel publiek het komend seizoen -foto Bart v.d.LaanIn Oostknollendam en Wormer is het al weken het gesprek van de dag. "Hopelijk komen Knollendam (gepromoveerd) en WSV'30 (gedegradeerd) straks in één poule", kon je daar op veel plekken horen. Langs de weg, in de kantines, de supermarkt, in café's, bij de kapper.

Knollendam en WSV'30 op hetzelfde niveau. Ongekend in de bijna 90-jarige geschiedenis van de clubs (resp. 85 en 87 jaar). Nog nooit eerder vertoond. De club uit Wormer speelde altijd (flink) hoger. Veelal zelfs drie of vier klassen. De laatste jaren werden de verschillen qua niveau overigens wel kleiner. En nu komt het straks dus echt op het affiche te staan: Knollendam-WSV'30. Wormerland kan niet wachten.

Hetzelfde geldt overigens voor Zaandijk en fusieclub Sporting Krommenie (daarvoor GVO en KVV). Ook tegen die clubs heeft Knollendam - voor zover bekend - het nooit eerder in competitieverband opgenomen.

Sociaal:
Open splash