« terug naar voetbal

Confederations Cup Finale in Sint-Petersburg onvergetelijk avontuur voor Ires Tania uit Zaandijk

04-07-2017 - Door: Melanie Kant

Ires met ploeggenoten HR - foto aangeleverd.Wat een indrukken deed Ires Tania op in Sint-Petersburg de afgelopen week. De Confederations Cup finale tussen Duitsland en Chili was het absolute hoogtepunt. “Het was voor mij de allereerste wedstrijd die ik live vanuit een stadion bijwoonde. Het was echt zo cool!"

De 12-jarige leerlinge van OSG Willem Blaeu en speelster van de Telstar Meiden Voetbal Academie en SC Hercules Zaandam vertegenwoordigde Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 juni tot en met 3 juli plaatsvond in de Russische miljoenenstad.

Ires genoot met volle teugen tijdens deze bijzondere week rond de FIFA Confederations Cup finale, waar Duitsland na een meeslepende finale Chili met 1-0 versloeg. Een week die maandag 26 juni op Schiphol begon met een vlucht naar Sint-Petersburg en de dag erop een vervolg kreeg met een driedaags trainingskamp in het Nova Arena Stadion.

Daar leerde het turquoise Team of Friendship, waar Ires deel van uit maakte, elkaar kennen. En waar ze zich voorbereidden op het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International Championship. Ook deden zij mee aan creatieve workshops en kregen een masterclass. Donderdag 30 juni gingen alle deelnemers gezamenlijk op pad om de prachtige stad Sint-Petersburg te ontdekken. Met kamergenote Emily uit de Verenigde Staten had Ires een bijzondere klik. “We hebben op het einde ons tenue met elkaar uitgewisseld. Op die manier hebben we altijd een aandenken aan elkaar en aan Football For Friendship,“ aldus Ires die Emily enorm gaat missen. “Ik hoop haar snel te kunnen bezoeken in St. Louis.”

In het Football For Friendship International Championship waren de 64 kinderen in 8 teams ingedeeld die zich onderscheidden door een specifieke kleur. Ires’ turquoise Team of Friendship verloor in de eerste wedstrijd, die met 8 teams meteen één van de kwartfinales was, met 2-0 van het yellow team. Dat team verloor in de halve finale van Orange dat in de finale met 4-3 Purple versloeg.

Zondag kwam voor alle deelnemers een droom uit, toen zij er getuige van waren hoe Duitsland de FIFA Confederations Cup won ten koste van het dappere Chili dat tal van kansen miste en daardoor aan het kortste einde trok.

Sociaal:
Open splash