« terug naar voetbal

De kop is er weer af bij OFC.

03-07-2017 - Door: Peter Seymour

Instructies tijdens de rustperiode - foto Peter Seijmour.Na jaren van promotie maakte OFC vorig seizoen pas op de plaats. Elke andere club zou tevreden zijn geweest met handhaving in de derde divisie, maar de Oostzaanse ambities rijken verder.

Partijvorm tijdens de 1e training van OFC- foto Peter Seijmour.Voor het nieuwe seizoen werd een nieuw trainers duo aangesteld. Oud profvoetballer Yuri Rose is de nieuwe hoofdcoach bijgestaan door trainer Thijs Sluijter, die vorig seizoen ADO’20 naar de 3e Divisie leidde.

Naast een nieuw trainersduo werden 14 nieuwe namen toegevoegd aan de selectie. Naast keepers Atam Koroglu en Danny Been bleven Mike Brandjes, Nick kramer, Marijn Sterk, Derrin Wijdenbosch, Hassan Aanzi, Adnan Barakat, Romano de Jonge, Mohammed Cherif, Carlos Groen en Rachid El Yaghmouri OFC trouw.

Nieuwe namen zijn Henry Opoku, Jimmy Spruit, Chavez Uitenwerf, Folga Demerci, Tom Noordhoff, Soufiane Reclaoui, Jeffrey Sam-Sin, Donny Verdam, Lars Weistra, Edip Biberoglu, Saifeddine el Abid, Damien Menzo, Martijn Tjon-A-Njoek, Jurrian van de Water en Justin Nep. Laatst genoemde komt van zaterdag 1 en is een kind van de club.

Het nieuw trainerduo van OFCThijs Sluijter en Youri Rose - foto Peter SeijmourVanavond waren ze er op 5 na allemaal. Anderhalf uur werden ze beproefd door beide trainers, die begonnen zijn om alle spelers in kaart te brengen. Soms betekent het dat spelers op andere posities in de partij vormen kwamen te staan. Uiteraard vormde dat voor niemand een probleem want zoals trainer Sluijter aangaf begint iedereen op nul en heeft iedereen gelijke kansen zich te bewijzen.

Yuri Rose concludeerde dat de eerste training naar wens verlopen was. “Voor vanavond was het goed zo. Iedereen moet toe werken naar het gewenste conditie en fitheid niveau wat we voor ogen hebben. Dat vergt tijd en een bepaalde opbouw”. Je kunt druk naar voren willen zetten , maar dan moet je wel de conditie hebben om dat op te kunnen brengen, anders leg je het af”, vult Thijs Sluijter Rose aan.

De toeschouwers zagen al wat nieuwe pareltjes aan het werk en verheugen zich nu al op volgende week woensdag, als het Almere City van oud OSV trainer Jack de Gier komt oefenen in Oostzaan.

Sociaal:
Open splash