« terug naar voetbal

Corina Dekker, nieuwe hoofdtrainster Meiden O –17 WSV’30

28-06-2017 - Door: Gerard Mak

Corina Dekker - foto Peter SeijmourMet ingang van het nieuwe seizoen wordt, de bekende Zaanse trainster, Corina Dekker de hoofdtrainster van de Meiden O-17 van WSV’30. Met de komst van de zeer ervaren Corina Dekker is de technische staf van de Meiden/Damesafdeling van WSV’30 voor het nieuwe seizoen volledig ingevuld.

Dekker heeft zelf altijd op hoog niveau gevoetbald, tevens heeft zij ons land vertegenwoordigd in verschillende nationale teams. Ook als trainster heeft zij de laatste jaren op hoog niveau gefunctioneerd. Bekende clubs in het Damesvoetbal waarvan zij het eerste elftal getraind heeft zijn o.a. Fortuna Wormerveer, Reiger Boys en Jong Telstar. Komend seizoen is zij tevens assistent trainer bij hoofdtrainer Gideon Dijks van de nieuwe eredivisieclub VV Alkmaar.

Dekker is o.a. in het bezit van CIOS diploma, Oefenmeester TC 3 en Oefenmeester TC 2. De Meiden/Damesafdeling van WSV heeft de afgelopen jaren prioriteit gegeven aan het opbouwen van een goede technische staf en het neerzetten van een goede structuur.

onder 17 in actie - foto aangeleverd.Deze keus heeft zich vertaald in sportieve resultaten, MO –13-1 en MO –17-1 speelden afgelopen seizoen beiden in de hoofdklasse. Dames I wist de KNVB beker te winnen, Meiden O 13-1 verloren de bekerfinale van een sterk GVVV uit Veenendaal. Mede omdat we een ander belangrijk uitgangspunt hanteren n.l. “voetballen bij de Meiden / Damesafdeling van WSV’30 moet een feest zijn”, zijn we gegroeid van 1 naar 12 teams. Behalve in MO –19 hebben we in iedere leeftijdsgroep 2 teams, zodat ook de meer recreatief ingestelde speelster volop aan haar trekken kan komen. Voor het (verder) verhogen van het niveau van het Meiden / Damesvoetbal in de Zaanstreek is het ons inziens van groot belang dat de Meiden / Damesafdelingen van de Zaanse clubs bereid zijn te investeren in trainers van het kaliber en met de betrokkenheid van Corina Dekker, Steven Wilbrink en potentiële kandidaten weten te verleiden om met onze talenten aan de slag te gaan zodat de noodzakelijke doorstroming van goed opgeleide voor hun taak berekende speelsters naar het eerste damesteam verzekerd is.

De Meiden/Damesafdeling van WSV is uitermate verheugd en trots dat zij nu al, in haar korte bestaan, in staat is om haar talenten en andere Zaanse meiden, die iets willen met hun voetbalcarrière, in het midden van de Zaanstreek met nauwelijks reistijd, een podium te kunnen bieden waar op zij zich, door het volgen van trainingen op (top)niveau, versneld verder kunnen ontwikkelen tot een goede en complete voetbalster. WSV’30 verwacht, dat de gehele Meiden/Damesafdeling zal profiteren van de kennis en ervaring van Corina Dekker en een geweldige boost zal krijgen

Sociaal:
Open splash