« terug naar voetbal

Jongensschoolvoetbalteam De Meander is landelijk kampioen schoolvoetbal geworden in Zeist.

21-06-2017 - Door: Peter Seymour

De Kampioenen - foto Willem KlopperAls je wordt uitverkozen voor het schoolvoetbalteam ben je al een klein beetje het mannetje. In de toernooi week komen alle klasgenootjes en ouders kijken en als dan ook nog eens blijkt dat je team dus danig goed is en je het regionale toernooi ook weet te winnen dan ben je de bom.


Meander haalde een hoog niveau - Foto Willem KlopperHet overkwam de jongens van het schoolvoetbal team van De Meander uit Assendelft. Afgelopen woensdagkwamen zij uit in de landelijk finale , die in Zeist gehouden werd.

In het eerste duel werd eenvoudig gewonnen en het 2e groepsduel tegen basisschool Johan Friso uit werd een 1-1 gelijkspel behaald. Genoeg voor plaatsing voor de kruisfinales, waarin De Meander ook de bovenliggende partij bleek.

In de finale stonden zij tegenover een “oude bekende”, basisschool Johan Friso uit Dordrecht. De zon scheen volop en de temperaturen liepen op richting 30 graden, maar de coole helden van De Meander haalden een hoog niveau en wisten de finale te winnen met 2-0.

Assendelft heeft de toekomst op voetbal gebied. Uit 5400 scholen wist de Meander zich tot Landskampioen te kronen. Directeur Ron Velzeboer is trots op zijn leerlingen en terecht. “Wat een mooie ervaring. Vooraf riepen ze al dat ze kampioen zouden worden, maar dan het ook nog doen is speciaal”.

Sociaal:
Open splash