« terug naar voetbal

Gelijkwaardig vv Jisp loopt toch in het mes van middenmoter Purmerend.

24-01-2016 - Door: Gerard Mak

Een van de vele kansen over en weer foto Henk MakHet puntloze vv Jisp trad afgelopen zondag aan tegen middenmoter Purmerend. De thuiswedstrijd voor de winterstop werd door de Jispers met 1-5 verloren maar de recente 0-2 oefenoverwinning op vv Knollendam had de Jispers toch wat zelfvertrouwen gegeven.

Zowel Jisp als Purmerend begonnen afwachtend aan de wedstrijd maar helaas was er in de 5e minuut bij de Jispers een moment van concentratieverlies waardoor Purmerend een vlotte voorsprong kon aantekenen.

Jisp drong aan wat in de 14e minuut een bal tegen de paal van Wouter Beijaard opleverde. In de 40e minuut kwam na een afgeslagen aanval van vv Jisp de bal in een counter voor de voeten van de spits van Purmerend die de bal beheerst achter de vv Jisp keeper plaatste, 2-0.

Een van de vele kansen over en weer foto Henk MakVlak daarna kwam de bal na doorjagen van Peter Andriessen en Jaimy Bloem en een daaropvolgende pass van Tjeerd Beijaard voor de voeten van Robin Mak die de bal via buitenkant paal vlak naast zag gaan.De hoop op de 1e punten bleef bestaan omdat Wouter Beijaard vlak voor rust de 1-2 liet aantekenen.Na de rust ging vv Jisp op jacht en kreeg daar verschillende mogelijkheden voor.Helaas was er in de 64e en 65e minuut wederom een korte periode van concentratieverlies waarvan Purmerend geroutineerd 2 x wist te profiteren.

De 4-1 die op dat moment op het scorebord stond was zeker geflatteerd omdat de ploegen aan elkaar gewaagd waren.
In de 85e minuut kreeg het aandringende vv Jisp een kans die invaller Diede Spruijt tegen de keeper aanschoot. In de rebound wist linkerspits Robin Mak de 4-2 aan te tekenen. Het laatste wapenfeit was een vlammend afstandsschot van Tjeerd Beijaard die vlak over ging.

vv Jisp dus nog steeds zonder punten maar zijn gezien het vertoonde spel klaar voor de derby tegen Westzaan volgende week op sportpark Jisp.

Sociaal:
Open splash