« terug naar voetbal

Transfers bij Fortuna Wormerveer

16-06-2014 - Door: Een medewerker

Remy Goudriaan -foto Peter Seijmour.De officiële sluitingstijd is hedenavond 29.59 uur. Bij Fortuna Wormerveer heeft men echter het lijstje klaar en worden de laatste formulieren nu (21.00 uur) bij de KNVB ingeleverd

Bij de dames, kersvers Topklasser, lijkt er een gevoelig verlies geleden te worden. Liefst vier jonge speelsters stappen over naar de opleiding van Telstar t.w. Carli Luntz, Inge van Niekerk, Lotte Hopman en Lisa Kremers. Daar staat de komst van Dante Wammes van FC Eindhoven tegenover. Afra Walden is gestopt.

De toestroom bij de herenselectie – volgend seizoen acterend in de tweede klas – is redelijk te noemen in aantal. Opvallend bij de nieuwkomers de jeugdige gemiddelde leeftijd. ‘Ook heel veel spelers niet’ opent trainer Marcel Blank het gesprek over de wijzigingen. ‘Dit zijn vooral jonge jongens met potentie. Knapen die niet kiezen voor het geld, maar de ontwikkeling. Er zit een goede kop op. Ze willen nog graag leren en zich verder ontwikkelen. ‘

Opvallend detail daarbij is de onderlinge verbondenheid. ‘Je mag gerust spreken van een vriendengroep. Ze beseffen allemaal dat je als jeugdspeler bij Fortuna volop kansen krijgt’ aldus Blank die in principe alleen doelman Michael Ris kwijt raakt aan dorpsgenoot Saenden.

Jair Manuputty - foto Peter SeijmourVan Hollandia komt Yannick Klopper, de derde zoon van Jaap en de broer van Milan én Quinten. Het trio uitte al eerder de wens om ooit eens samen in een eerste elftal te spelen. ‘Dat gaat nog niet gebeuren, want Quinten kiest na WSV’30 voor KFC. Yannick ziet in de ambitie en ambiance bij Fortuna W grote kansen.’

Van KFC komen Keffa Bagyanbangi en Nikos Reklitis. Eerstgenoemde speelde nog heel sterk in de door Fortuna verloren thuiswedstrijd in de derde klasse. Nikos is een speler die op Jupiler niveau in Griekenland heeft gespeeld. Na financiële problemen bij zijn toenmalige club wilde hij al eerder bij Fortuna komen, maar bleek toen niet speelgerechtigd. Deze zomer probeert hij nog of er in Griekenland een contract valt te bemachtigen. Lukt dat niet is hij nu wel speelgerechtigd voor Fortuna. Van de Groote Koogse komt verder ook nog over Jair Manuputty. Een jonge maar o zo balvaardige speler die vooral bekendheid geniet als zaalvoetballer. Hij heeft echter een seizoen zijn focus op de zaal gericht en dat jaar geen veldvoetbal beoefend.

Lion Axijk - foto Peter SeijmourEen andere aanwinst is de 30 jarige Lion Axwjk die overkomt van OFC. Eerder speelde deze ervaren verdediger met Topklasse ervaring voor o.a. De Dijk en IJsselmeervogels. Hij gaat met zijn jonge gezin wonen in Saendelft.

Van over de brug komt WSV-doelman Lars Keppel. Al jarenlang is Lars, gewoon woonachtig in Wormerveer trouwens, al aan Fortuna verbonden als jeugdtrainer. Die overstap lag eigenlijk al jaren voor de hand, maar is nu geconcretiseerd.

Doordat Zaandijk op jammerlijke wijze de promotie naar de derde klasse mistte waagt Remy Goudriaan de overstap naar Fortuna. Van jongs af aan speelde hij bij Zaandijk. Daar debuteerde hij al op 16 jarige leeftijd in het eerste elftal. ‘Een serieuze en sportieve vent die deze stap moest wagen’ omschrijft trainer Blank die overstap. ‘Was Zaandijk gepromoveerd had hij daar beslist gebleven.’

Edwin Grootjen, binnenkort als vader door het leven stappend, keert na één seizoen bij Zaandijk te hebben gespeeld terug op het oude nest.

Verheugend voor de Wormerveerders is verder de aanmelding van keeper Rik Remmerswaal. Hij komt over van Odin’59. Rik stond al eerder op de Fortuna ledenlijst maar verkoos tussendoor o.a. Volendam. Onlangs viel Rik nog op als doelman van Men United (de Ronald de Boer selectie) tijdens het door Ed Kuijper georganiseerde Copa Amsterdam. Hij wist tegen Ajax op prima wijze de nul te houden.

Sociaal:
Open splash