« terug naar voetbal

Mike Kolf naar Hercules Zaandam

23-04-2014 - Door: Roos Cornelissen

Mike Kolf - Foto aangeleverdZAANDAM - Mike Kolf wordt vanaf seizoen 2014-2015 Hoofd Jeugdopleidingen bij sc Hercules Zaandam. Dat werd bekendgemaakt tijdens een perspresentatie op het sportcomplex van de Zaanse Derdeklasser. Herculesvoorzitter Willem Kraaij noemt de komst van Kolf "enorme impuls voor de hele vereniging."

Kolf werkte jarenlang met veel succes als Hoofd Jeugdopleidingen bij Zeeburgia. Onder zijn leiding haalden diverse jeugdspelers de top van het betaalde voetbal, ondermeer: Joshua Brenet (PSV), Adam Maher (PSV), Furdjel en Luciano Narsingh (PSV), Ryan Donk (Kasimpasa), Hans Mulder (NEC), Lorenzo Burnet (FC Groningen), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) en Marko Vejinovic (Vitesse).

Het leven van Mike Kolf kenmerkt zich door de liefde voor het voetbal. Meer dan zeventien jaar lang werkte hij bij Zeeburgia. Toen Kolf begon, had de club nog nauwelijks jeugd. Tegenwoordig behoort Zeeburgia tot de beste amateurclubs van Nederland. Kolf deed zijn opleiding bij Foppe de Haan in Heerenveen. Daarnaast werkt hij jarenlang met moeilijk opvoedbare jongeren. Vooral deze combinatie zorgt voor opvallende resultaten: de naar hem vernoemde “Kolf Methode” leidde er toe dat tientallen spelers uit zijn opleiding het betaalde voetbal hebben gehaald.

Sc Hercules Zaandam is dolblij met de komst van Mike Kolf. Voorzitter Willem Kraaij: "Mike is één van de bekendste jeugdtrainers van Nederland. Wij vinden het dan ook geweldig dat Mike onze trainersstaf komt versterken. Zijn aanpak past precies in de ambitie van sc Hercules Zaandam om zowel een topclub te worden op sportief gebied, als een vereniging die maatschappelijk betrokken is."

Sociaal:
Open splash