« terug naar voetbal

Onderling zaalvoetbaltoernooi D1/D2 selectie Zaanlandia

03-01-2013 - Door: Priscilla Verkooijen

Op de groepsfoto: Zaanlandia D1/D2 selectie en de keepers van de D3, E1 en E2. - Foto Pricilla Verkooijen.Onder het motto: “Niks winterstop, lekker voetballen”, organiseerden de trainers/coaches Wilco Schipper en Bas Hoogstra van de Zaanlandia D1/D2 selectie een onderling zaalvoetbaltoernooi in Sporthal De Struijck.

De opkomst was prima. Maar liefst 25 spelers van de D1/D2 selectie waren aanwezig om deel te nemen aan het onderlinge zaalvoetbaltoernooi. Zo konden er vijf teams worden samen gesteld. Om te beschikken over voldoende keepers voor alle teams waren de doelmannen van de D3, E1 en E2 ook uitgenodigd. Na het kiezen van de teams en een korte uitleg over de spelregels kreeg elk team een club naam. Klinkende namen als Barcelona, Manchester United, Bayern München, Real Madrid en Chelsea mochten het tegen elkaar opnemen om de fel begeerde bokaal.

Onder toeziend oog van scheidsrechters Sander Molenaar en Symen Groenewegen ging het toernooi van start. Het was wel even wennen aan de ‘plof-bal’ maar daarna gingen de teams helemaal los. Er werd goed gevoetbald waarbij de spelers mooi samenspel lieten zien. Ook aan ‘tricks’ ontbrak het niet, de ene truck nog mooier dan de ander. Verdedigend lieten de spelers hier en daar, onbewust, wat steekjes vallen wat spectaculaire goals opleverden. Ook de keepers hadden genoeg te doen en lieten prachtige reddingen zien.

De finale werd gespeeld tussen Barcelona en Manchester United. Het werd een spectaculaire wedstrijd waarbij Barcelona het voordeel had van 15 minuten extra rust voordat de finale van start ging.
Aan beide kanten was goed voetbal te zien en werden er veel kansen om te scoren afgedwongen. Het vermoeide Manchester United had daarbij de pech dat de Barcelona keeper in bloedvorm was. Barcelona ging beter met de kansen om en wist uiteindelijk met 6-2 te winnen. Een verdiende eerste plaats voor Daan v/d Blom, Noah Zwart, Kayra Özyar, Devin Unal en keeper Ciro Verkooijen van Barcelona.

Sport kort
X
Sociaal:
Van wijngaarden rechts
Open splash