« terug naar voetbal

Nieuwe locatie voor sportpark de Omzoom

27-06-2012 - Door: Gudu Kemper

De OmzoomIn een recent verleden bestonden er plannen voor het ontwikkelen van een sportpark in combinatie met een recreatiegebied in samenwerking met Rijk, provincie en hoogheemraadschap. Het Rijk schortte die plannen november 2010 echter op en leek de ijskast voller en voller te raken. Nu echter heeft de gemeente Zaanstad ingestemd met een nieuwe locatie voor sportpark De Omzoom, ten zuiden van Saendelft West en ten oosten van de Noorderweg.

Het sportpark wordt ontwikkeld voor atletiekvereniging Lycurgus, honk- en softbalvereniging Cromtigers en korfbalvereniging Furore. Omdat deze clubs al allerlei beloftes waren gedaan heeft Zaanstad onderzocht of het sportpark ook los van het recreatiegebied gerealiseerd kan worden. Dat stuitte gelijk al op het probleem dat ontwikkeling op de aanvankelijke locatie ten noordwesten van de Noorderweg financieel onhaalbaar bleek.

Aan de andere kant van de Noorderweg werd echter een haalbare locatie gevonden. Deze gronden zijn beschikbaar gekomen door het vervallen van de waterberging. De drie te huisvesten sportverenigingen hebben deze week ingestemd met de locatie en de studies voor de ligging, ontsluiting en globale indeling van het sportpark. Met sportpark De Omzoom ontwikkelt Zaanstad goede nieuwe buitensportvoorzieningen voor de bewoners van Saendelft, Kreekrijk, Krommenie en Assendelft.
Procedure
In de komende maanden zal in het gebied onderzoek gedaan worden naar de archeologische waarden. Aan de hand van de uitkomende gegevens zal het schetsontwerp dat er nu ligt, uitgewerkt worden in een voorlopig ontwerp (VO). Naar verwachting zal dit VO eind 2012 gereed zijn. Daarna zal de planologische procedure voor wijziging van de bestemming van het plangebied starten. In deze procedure is inspraak mogelijk. Als er geen zienswijzen worden ingebracht kan de uitvoering eind 2013 starten en is het sportpark eind 2014 klaar voor gebruik. Als er wel zienswijzen worden ingebracht zal de bestemmingsprocedure meer tijd kosten.
Er zit echter één grote ‘maar’ aan deze ontwikkeling: als de bestemming van het gebied niet kan wijzigen, zal de grond niet aangekocht worden.

Sport kort
Voetbal agenda
 • Zaterdag 20 spetember 2014 x Zaterdag 20 spetember 2014

  BOL - Hellas Sport =

  Blauw Wit W - Zeemacht =

  Hercules Zaandam SC - EVC =

  Kadoelen sv - ZCFC =

  Opperdoes - OSV =

  Zouaven De - Westzaan =

  Flamingo's '64 De - Zaanlandia =

 • Zondag 21 september x Zondag 21 september

  OFC - Quick (H) =
  Hellas Sport - SVW '27 =
  LSVV - Assendelft VV =
  VSV - Fortuna Wormerveer =
  ZAP - Zilvermeeuwen =
  Hercules Zaandam - HSV =
  KFC - Meervogels '31 =
  OSV - Vrone =
  SVA Assendelft - Alkmaarsche Boys =
  Zaanlandia - Limmen =
  RCZ - Zaandijk =
  SDOB - Westzaan =
  Sporting Krommenie - Nieuw-West SV =
  WSV '30 - Saenden =
  Knollendam - ZTS =
  Jisp - Kreileroord =

X
Sociaal:
Van wijngaarden rechts
Open splash