« terug naar voetbal

Fortuna komt tekort tegen NFC (4-1)

20-05-2012 - Door: een medewerker

Fortuna verloor de wedstrijd tegen NFC met 4-1, foto aangeleverdHoopvol gestemd trok het Fortuna legioen naar Amstelveen. Zwaar teleurgesteld keerde het na afloop van de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen NFC terug in Wormerveer. De nederlaag was, hoewel iets geflatteerd, wel terecht.

Van meet af aan zette de Amstelveners, gehuld in een prachtig tenue druk op onze verdediging. Dat leverde al binnen vijf minuten de 1-0 op. De wijze waarop deze treffer tot stand kwam was eigenlijk te eenvoudig. De bekende voetbalcommentator Ton Ojers keek er tenminste hoofdschuddend naar.

Pas in de 25e minuut kon het legioen opveren. Een toegekende strafschop werd door Martijn Oele onberispelijk ingeschoten (1-1). Na dit doelpunt bleef Fortuna het initiatief houden en ontstonden nog diverse kleine kansen.

Na de pauze leek het een kwestie van tijd of Fortuna zou over de derdeklasser heen moeten gaan. Na wat schuchtere pogingen aan Fortuna zijde was het zich langzaam weer hervindende NFC dat de trekker onverwachts overhaalde. De 2-1 ontstond overigens uit een fraaie combinatie.

Vanaf dat moment probeerde het team van trainer Tania wel het tij te keren, maar er leek een bepaalde matheid over het team te vallen. Teveel duels werden verloren, teveel spelers gaven niet thuis. Het mag tekenend genoemd worden dat uitgerekend Alexander Ris de beste man van het veld voor Fortuna was. Er deden zich nog wel wat schermutselingen in het NFC strafschopgebied voor, maar gescoord werd er niet. Het schot op depaal door laatste man Jordy Araujo Poyato verdiende beter lot.

Door dat aanzetten ontstond achterin de nodige ruimte. Nadat Fortuna doelman Michael Ris eerst nog prima redde moest hij even later toch twee keer capituleren. Een velddoelpunt en strafschop maakten dat er ineens 4-1 op het bord stond.

Dat betekende een lelijke streep door de Fortuna rekening. Nu zullen de Wormerveerders tijdens de Pinkster tegen Alliance opnemen dat met 3-0 HBC versloeg

Volgens afscheidnemend trainer Peter Tania valt niemand iets te verwijten. ‘We hebben er alles aan gedaan. NFC was vandaag gewoon slagvaardiger. Teleurstellend is het allemaal wel. Misschien kunnen we ook gewoon niet beter.’

Sport kort
X
Sociaal:
Van wijngaarden rechts
Open splash