« terug naar kickboxen

K-1 SFEER IN SPORTHAL ZAANSTAD-ZUID

08-09-2017 - Door: Nico Huijgens
ZAANDAM KRIJGT EIGEN KICKBOKSGALA

Promo aangeleverd.Naast het damesvoetbal is kickboksen de snelst groeiende sport in Nederland. Wekelijks worden er door het gehele land ‘gala’s’ georganiseerd. Op zaterdag 7 oktober krijgt Zaandam zijn eigen kickboksgala door de samenwerking van twee grote organisaties: Mejiro Gym en RINGS.

Sportschool Mejiro Gym geldt als de oerbron van het kickboksen in Nederland. Deze sportschool is weliswaar gevestigd in Amsterdam, maar eigenaar André Mannaart is een echte Zaankanter. RINGS is een professioneel bedrijf gespecialiseerd in het organiseren van dit soort evenementen en voldoet aan alle regels en voorwaarden die onlangs door de overheid zijn gesteld. Het Gala in Sporthal Zaanstad-Zuid valt onder auspiciën van NOC*NSF.

JAPANSE K-1
Sportschoolhouder André Mannaart is één van de pioniers van het kickboksen in Zaanstad en omgeving. Jaren geleden organiseerde hij al kleine evenementen in de sporthal van Zilvermeeuwen, maar op 7 oktober wordt het een evenement van een geheel ander kaliber. De samenwerking met RINGS zorgt er voor dat het evenement de sfeer uitstraal van de Japanse K-1, de organisatie die het kickboksen mondiaal op de kaart heeft gezet. Een mega grootbeeldscherm, prachtige videoclips en een licht/geluidshow maken dit evenement tot een avondje uit.

SEM BRAAN
Op het programma staan veel Zaankanters waarvan Sem Braan de bekendste is. Hij vecht in de hoofdpartij tegen de Imro Main uit Almere, een bekende vechter voor de intimi. Maar naast Sem Braan staat ook de dochter van André Mannaart, Sharon, op het programma. Zij treedt in de voetsporen van haar vader die in de jaren ’80 en ’90 van het vorige millennium vele titels behaalde. Verder zijn Jeffrrey Huijgens en Quincy Sijpenhof aansprekende namen die op het programma staan

ZAANKANTER
De avond wordt gepresenteerd door de bekende VJ/DJ Jeroen Post, naar zeggen de beste ringannouncer van Nederland. Volgens het concept dat RINGS in het gehele land uitdraagt staan er niet overtallig veel partijen op het programma, maar zal de avond exact om 19.00 uur beginnen en om 23.15 zijn afgelopen.

Promotor en geboren Zaankanter André Mannaart heeft er zin in: “Ik hoop dat dit gala een jaarlijks evenement gaat worden in Zaandam. Er is behoefte aan een strak georganiseerd evenement en ik ben blij dat ik RINGS als partner heb. Er komt veel kijken om alles in goede banen te leiden. Het programma ziet er fantastisch uit en de belangstelling is enorm. Men moet er dan ook snel bij zijn, want de sporthal heeft een beperkte capaciteit”,

 

Sociaal:
Open splash