« terug naar judo

Medailleregen in Anna Paulowna

01-05-2018 - Door: Een medewerker

winnaars - foto aangeleverd28 april was het weer zover voor het jaarlijks terugkerende Bloembollentoernooi. In de dojo van JV de Uitkomst in Anna Paulowna.

Esmiralda Marijnissen, met twee deelnames aan het NK -18 en -15 tot 52 kg. dit jaar, was heer en meester over de poule. Met veelzijdig judo, van een beenworp tot een offerworp en een heupworp tot een houdgreep, heeft zij alle partijen gewonnen. De laatste pot tegen een judoka uit de omgeving, werd nog heel spannend. Esmiralda won deze partij door het tactisch uit te judoën en daardoor haar voorsprong te behouden.

Joyce Florusse (-44 kg.) won de 1e partij met een beenworp en maakte het af, met ijzersterk grondwerk, middels een houdgreep. De tweede partij scoorde zij een waza-ari met heupworp. Ook in de derde partij was zij loeisterk op de grond. Haar tegenstander werd het slachtoffer van een derde houdgreep die dag en Joyce won haar partij met ippon. De twee kampioenen kunnen terugkijken op een goede judodag.

Morris Burgio startte goed in de -55 kg. klasse. Via een schouderworp scoorde hij ippon met een houdgreep. De tweede judoka was helaas een maatje te groot en moest het onderspit delven in een verwurging. Hij herpakte zich sterk en won zijn derde partij met een ippon. Via een ippon in zijn 4e partij kwam hij in de halve finale. Deze halve finale was knokken maar hij kon er nog net een waza-ari uitpeuteren en stond in de finale. Hierin moest hij echter weer tegen de judoka waar hij eerder tegen verloor. Ook nu weer bleek hij een maatje te groot, het resultaat; een welverdiende tweede plek.

Owen de Boorder won in de -46 kg zijn eerste partij en tweede partij met technisch judo. De derde partij was echter zwaar en door een misstap belandde hij op zijn zij en kreeg een waza-ari tegen. Hoewel hij de overige twee minuten de wedstrijd domineerde, kon hij die fout niet meer rechtzetten en verloor hij helaas zijn partij. Zijn vierde partij veegde zijn hij tegenstander met twee waza-ari’s de mat af. De halve finale ging moest hij het onderspit delven voor een judoka met meer wedstrijdervaring. Het resultaat was een zeer verdiende gedeelde derde plek.

Victor Brouns kwam tot 81 kilo. Hij had een zware poule met judoka’s die meer wedstrijdervaring hadden en sterker waren. In de eerste partij maakte Victor snel gebruik van een misstap en door vakkundig grondwerk kreeg hij zijn tegenstander in een houdgreep. De laatste twee potten vielen hem zwaar. Hij moest tegen judoka’s judoën die normaliter uitkomen op grote internationale toernooien. Toch heeft hij zich staande proberen te houden, maar dat mocht niet baten. Hij moest genoegen nemen met een mooie derde plek.

Sociaal:
Open splash