« terug naar judo

Hikari judoka's plaatsen zich voor NK judo

22-03-2018 - Door: Hans van Nooij

beide meiden met een trotse coach - foto aangeleverd.jDe Hikari judoka's Nina Dekker en Marissa Meijn hebben zich in de leeftijdsgroep -15 jaar door een 2e en een 2e plek op het Distrikskampioenschap te halen.

Nina Dekker wist direct dat zij geplaatst was doordat er maar twee deelneemsters waren in de -63 kg klasse. Vol vuur probeerde zij haar opponente te vloeren maar trok helaas aan het korste eind in twee partijen. Gelukkig ondervond zij weinig last van haar schouderblessure waardoor ze op 7 april in Leek volle kracht van start kan.

Marissa Meijn had een flinke poule van 16 judoka's en begon als eerstejaars direct tegen haar grootste concurrent. Net als vorige week op het Girls Only toernooi in Alkmaar was Marissa nu te sterk. Ook de volgende twee partijen stonden bol van de spanning gedurende de volle 3 min wedstrijdduur maar het was Marissa die aan het langste eind trok. Helaas verloor zij in de halve finale van de latere kampioene Otto en restte alleen de strijd om brons. Marissa liet er geen gras overgroeien voor wie de bronzen plak zou ziin en met een mooie overname gevolgd door eeen rotsvaste houdgreep was de begeerde medaille een feit.

Sociaal:
Open splash