« terug naar judo

Drie maal zilver Salomons judoka's op DK judo min 15 jaar

19-03-2018 - Door: Een medewerker

Esmeralda Marijnissen en Joyce Florusse - foto aangeleverd.Yanick de Rooij (46 kg), Esmeralda Marijnissen (52 kg) en Joyce Florusse (48 kg) behaalden de tweede plaats op de Noord- Hollandse kampioenschappen judo in Beverwijk. Zij plaatsten zich hiermee voor het NK op 7 april in Leek.

Joyce startte met een wazari plus een houdgreep. De tweede partij besliste zij snel met een mooie ippon met uchimata. In de finale kreeg zij twee keer wazari tegen van een meer ervaren tegenstander.

Yanick de Rooij - foto aangeleverdYanick opende met een wazari door een overname toen nogmaals een wazari met een schouderworp. De tweede tegenstander belandde in een houdgreep. De halve finale won hij met een geweldige ippon met osotogari en de finale was een feit. Bij de finale tegen Duko van de Reek kreeg hij twee keer wazari met een veeg tegen.

Esmiralda wierp haar eerste tegenstander met kouchigari voor wazari en maakte het af met sterk grondwerk en houdgreep. De tweede partij scoorde zij ippon met een mooie overname. In de finale was zij zeker sterker maar kreeg een verrassende wazari tegen. Op naar het NK!

Sociaal:
Open splash