« terug naar judo

Girls Only Toernooi 2014

03-03-2014 - Door: Raymond Dekker

Nina Dekker op de hoogste trede van het podium- foto aangeleverd.Dat wedstrijdjudo niet alleen voor jongens is was te zien tijdens het meidentoernooi georganiseerd door budovereniging Hajime uit Alkmaar. Verdeeld over 3 blokken waren er over de hele dag ruim 150 meiden aan het judoën. Hikari was met 7 meiden afgereisd naar Alkmaar.

In het eerste blok mocht de A-pupillen aantreden. Voor Hikari deed Nina Dekker mee en dat deed ze heel erg goed. In een poule van 5 won ze al haar partijen wat haar een hele mooie 1e plaats op leverde.

Het 2e blok was voor de B-pupillen. Hier deden Esmiralda Marijnissen, Sabine Jaggie, Inez Rego Cabral en Marleen Boon mee. Bij de B-pupillen was er na de poule wedstrijden nog een kruis finale. Esmiralda was in haar poule oppermachtig en won al haar wedstrijden met een Ippon. In de finale moest ze uiteindelijk haar meerdere erkennen. Een uiteindelijke 2e plaats was toch een heel mooi resultaat. Sabine Jaggie zat in een grote poule met 6 meiden. Ze won 4 partijen met grote overmacht met een Ippon. Bij de 5e partij ging het even mis doordat ze niet goed oplette en zich in een houdgreep liet draaien waar ze niet meer uitkwam.

Esmiralda Marijnissen op de tweede plek - foto aangeleverd.Uiteindelijk 2e in de poule en door naar de 1/2 finale. Daar stond ze tegen een heel sterk meisje. In een spannende pot ging de winst uiteindelijk niet naar Sabine. De strijd om de 3e plaats mocht ze revanche nemen om het meisje waar ze in de poule van had verloren en dat deed ze ook, binnen 1 minuut had ze een houdgreep waar niemand meer uit zou kunnen komen. Een mooie 3e plaats na 7 partijen judo. Inez Rego Cabral heeft nog niet zoveel ervaring buiten de dojo van Hikari maar liet daar in de poule niet veel van merken. Ze won de ene na de andere partij met heel hard knokken. Alleen de laatste poule wedstrijd tegen Tyrza Remkes (ja, het zusje van Stefan Remkes die bij Hikari judood) ging verloren. Een 2e plaats in de poule en door naar de kruis finales. In de kruis finales heeft Inez gestreden voor wat ze waart was maar het was niet goed genoeg om te winnen. Een uiteindelijke 4e plaats met een goud randje. Marleen boon had het heel lastig in de poule en werd daar 3e, geen plaats in de kruis finales voor Marleen.

Het 3e en laatste blok was voor de Aspiranten. Hier deden Caya van Huffel en Lotte Wester mee. Bij de aspiranten waren geen kruisfinales maar alleen poule wedstrijden. Voor Caya was het zwaar, ze is 1e jaars en in haar gewichtsklasse trof ze allemaal 2e en 3e jaars. Ze heeft geknokt voor wat ze waard was maar het bracht jaar geen podium plaats. Toch mag ze tevreden zijn ook al voelt dat nu even niet zo. Lotte Wester, vorige week nog Noord-Hollandskampioen geworden, wilde nu ook weer laten zien dat ze de beste was. Lotte had een duidelijke opdracht mee gekregen van haar coach om uit te voeren.

Alle partijen werden makkelijk gewonnen en in de laatste partij werd de opdracht uiteindelijk uitgevoerd, wat overigen direct in applaus vanaf de tribunes lijden. Een prachtige Harai Goshi en een vol punt.

2 - 1e plaatsen , 1 - 2e plaats en 1 - 3e plaats een mooi resultaat tijdens een mooi toernooi.

Sociaal:
Open splash