« terug naar wielrennen

DTS Regiokampioenschap van de Zaanstreek.

09-02-2018 - Door: Peter Seymour

Wielrennen - foto Peter Seijmour.De afgelopen vier weken hebben de renners, rensters én DTS comité clubwedstrijden kunnen proefdraaien bij de vier Wintercompetitie wedstrijden. Voor komende zondag 11 februari staat het Regiokampioenschap van de Zaanstreek op het programma.

Belangrijkste reglementen en/of voorwaarden:
 De inschrijving sluit 15 minuten(!!) voor de start v/d wedstrijd. Renners die daarna komen, mogen buiten mededinging en zonder rugnummer meedoen. Zij mogen de wedstrijd niet beïnvloeden en moeten de wedstrijd gelijk met de gedubbelde renners verlaten.
 Licentie of basislidmaatschap v/d KNWU verplicht.
 Transponder (ook voor de jeugd) verplicht. Renners of rensters waaronder ook de jeugdrenners mogen zich natuurlijk wel inschrijven en aan de start verschijnen, maar zonder transponder of defecte/defect geraakte transponder wordt de renner of renster niet in de uitslag opgenomen. 2018 wordt het 7de seizoen sinds de KNWU de transponder heeft ingevoerd. Inmiddels behoort de transponder net als bijv. een helm, tot de verplichte standaard uitrusting van een wielrenner
 Helm dragen verplicht.
 Fietspomp en spatborden zijn expliciet verboden.
 Schijfremmen zijn niet toegestaan
 Bij pech krijgt men één ronde vergoeding, tot 5 ronden voor het einde v/d wedstrijd en indien deze bij de jury is gemeld.
 Bij voortijdige beëindiging van de wedstrijd afmelden bij de jury.
 Renners die te laat aan de start verschijnen mogen buiten mededinging meedoen. Zij mogen de wedstrijd niet beïnvloeden en moeten de wedstrijd gelijk met de gedubbelde renners verlaten.
 Waar het reglement niet in voorziet beslist de jury

Inschrijfgeld:
Bij alle kampioenschappen: voor de jeugd € 2,00
Bij alle kampioenschappen: voor de Categorie A, B, C en D € 3,00
Bij alle kampioenschappen: voor basislidmaatschaphouders KNWU maar geen lid van een vereniging € 6,00

Sociaal:
Open splash