« terug naar wielrennen

Ronde van Krommenie naar 1e Pinksterdag

03-02-2018 - Door: Een medewerker

Wielrennen - foto Peter SeijmourDe wielerronde van Krommenie zal vanaf 2018 niet meer plaatsvinden op 3e Pinksterdag. DTS en het comité van Café 't Centrum hebben dit gezamenlijk besloten. Op 3e Pinksterdag komt er een nieuw evenement.

In de Zaanstreek is er de traditie van 3e Pinksterdag. Tijden veranderen echter en enkel in Krommenie leeft de traditie nog sterk met altijd een gezellige afsluiter in Café 't Centrum van Raymond Castricum. Laatste jaren liepen de deelnemersaantallen van de ronde echter sterk terug. Het weer zat daarbij de laatste jaren ook erg tegen. Elk jaar stond er een prachtig podium met grote namen in Krommenie maar het werd moeilijker om vrijwilligers en deelnemers te krijgen op deze normale werkdag.

Om de wielerronde in Krommenie niet verloren te laten gaan is besloten om te verhuizen naar 1e Pinksterdag. Terugkijkend zijn er op 1e Pinksterdag geen of slecht een enkel criterium elders in het land. Voor de regio West / Midden / Noord-West Nederland een prima plek om in te laten vullen door Krommenie.

Over het programma en parcours wordt ook nagedacht. Indien dit wijzigt volgt deze informatie op tijd. De datum is in elk geval vast. Tevens blijft de Zaanse traditie bestaan met 3e Pinksterdag. Voor 3e Pinksterdag komt er een nieuwe evenement en op 2e Pinksterdag zal er ook een nieuwe evenement komen in combinatie met de jaarlijkse kermis.

Zo wordt in het Pinksterweekend 'Krommenie the place to be'.

Sociaal:
Open splash