« terug naar wielrennen

Reinier Honig opnieuw Nederlands Kampioen Stayeren

25-01-2018 - Door: Martin Koelemeij

Jos Pronk en Reinier Honig op podium NK - foto aangeleverd.Reinier Honig is zaterdagavond 20 januari in Alkmaar voor de tweede keer Nederlands Kampioen Stayeren geworden. De combinatie Jos Pronk/Reinier Honig was veel te sterk voor de rest van het veld. Nummer twee Jeroen Kaldenbach werd op drie ronden gezet.

Klaar voor de start - foto aangeleverd.Reinier bleek in topvorm, ondanks een val op de training toen hij in Wormerveer werd aangereden door een onoplettende automobilist. Met een beschadigd oor, wat lichte kneuzingen en een flinke wond op zijn rechter jukbeen stond Reinier vol vertrouwen aan de start van de race over 200 ronden (50 km).

Jeroen Kaldenbach mocht van kop af starten. Hij liep aanvankelijk weg en zette Reinier op driekwart baan achterstand. Reinier maakte zich niet druk en reed plichtmatig zijn rondjes op kruissnelheid. Na 60 ronden versnelde Reinier, kwam zeer sterk opzetten, passeerde Jan Willem Groeneveld en daarna vrij gemakkelijk ook Jeroen Kaldenbach.

Waar de rest van het veld steeds langzamer ging rijden, draaide gangmaker Jos Pronk het gas van de zware Honda motor nog eens flink open. Met een indrukwekkende rush dubbelde Reinier daarna het voltallige veld tweemaal en kon de laatste 30 ronden vrij rustig naar de finish rijden. Hij reed in DTS kleding want zijn profcontract met het Oostenrijkse Vorarlberg werd voor 2018 niet verlengd. Hij reed trouwens op een 40 jaar oude stayersfiets die nog van zijn neef Michiel Honig was geweest. En die had hem al tweedehands gekocht.

Uitslag
1 Reinier Honig/Jos Pronk
2 Jeroen Kaldenbach/Patrick Besteman
3 Luuk Jansen/Willem Fack

 

Sociaal:
Open splash