« terug naar turnen

Maar liefst 3 rayonkampioenen bij Turncademy.

27-03-2018 - Door: Miranda de Best

Compilatie aangeleverdAfgelopen weekend was de laatste competitiewedstrijd van het rayon Zaanstreek-Waterland. Onze turnsters hadden weer heel hard getraind om nog beter voor de dag te komen. De punten van de 3 wedstrijden worden namelijk bij elkaar opgeteld en wie de meeste punten heeft mag zich rayonkampioen noemen.

Zaterdag turnden Calina, Faye, Jaimy, Sascha, Luna en Sabine hun wedstrijd. Ze deden het allemaal erg goed. Voor Luna resulteerde dat tot haar eigen verbazing in een vijfde plaats en mocht ze een medaille meenemen. Sacha en Sabine werden derde en tweede. En Sabine mocht ook de beker ophalen die bij het rayonkampioenschap hoort. Faye turnde ook een heel nette wedstrijd en zij nam de bronzen medaille mee naar huis. Calina en Jaimy vielen jammer genoeg buiten de prijzen.

Zondag was het de beurt aan Keri, Fiene, Faye, Latisha en Sarissa. Ook deze meiden turnde een heel mooie wedstrijd. Keri en Fiene hadden hun hoogste punten van dit seizoen. Zij vielen helaas net naast het podium met een zevende en zesde plaats. Faye deed wat ze het hele jaar al doet. Ze zetten 4 keurige oefeningen neer en mocht weer op het hoogste blok klimmen. 2 keer een eerste, en 1 keer een tweede plek betekende voor haar ook de beker van de rayonkampioen.

Latisha en Sarissa waren als laatste aan de beurt. Beide turnde ook een goede wedstrijd alleen ging de sprong van Sarissa niet goed en daar verloor ze heel punten. Latisha liet bijna nergens punten liggen en mocht wederom het goud om haar nek hangen. Ook was zij de beste over 3 wedstrijden en dat betekenden ook voor haar de beker van het rayonkampioenschap.

Het was dus een heel erg goed weekend voor ons. Nu weer hard trainen voor de aankomende regiokampioenschappen. Die zijn 14 april. 5 van onze turnsters doen daar aan mee. We hopen dat ze allemaal doorstromen naar de districtsfinales. Aan hun inzet zal het zeker niet liggen.

Sociaal:
Open splash