« terug naar schaatsen

Team Stehmann wint ploegenachtervolging op Weissensee

30-01-2018 - Door: Martin v Hemert

Overwinning ploegen - foto aangeleverdOok op de Weissensee laat Team Stehmann zien dat het in een uitstekende vorm verkeert. Maandag eisten de manschappen van ploegleider Mario Donker de titel bij de ploegenachtervolging voor de belofteteams voor zich op.

De Stehmann-formatie nam het in de derde ‘heat’ op tegen Team Bauerfeind. Die ploeg werd met overmacht verslagen; met ruim negen seconden voorsprong kwam Team Stehmann geen moment in de problemen. In de finale stond de strijd tegen Groene Hart op het programma. Team Stehmann, dat in de ploegenachtervolging vertegenwoordigd werd door Robbert Mekelenkamp, Jesse Vriend en Arjen van der Kieft, maakte geen fouten en won met meer dan twee seconden voorsprong. Na de tweede plaats van vorig jaar proefden de manschappen van Donker weer het zoet van de overwinning. Dit tot groot genoegen van de ploegleider uit Ammerzoden: “We zijn hartstikke blij. Het was een dik- en dikverdiende overwinning, dat horen we ook van iedereen. Nu mogen we gaan genieten van de champagne. Het kwartje valt, op alle fronten, de goede kant op. We gaan de week netjes afsluiten, maar het kan nu al bijna niet beter.”

Zaterdag liet Team Stehmann zich in Oostenrijk immers ook tijdens het Open Nederlands Kampioenschap al gelden. In de wedstrijd die na afloop werd ontsierd door een rode kaartenregen, hield Jesse Vriend zich knap staande tussen de grote namen uit de Topdivisie. Hij reed zich daarmee ook in de kijker tijdens de samenvatting van de NOS en bekroonde zijn ijzersterke wedstrijd met een zeventiende plaats. Daarmee werd het talent uit Hoogkarspel tevens de beste belofterijder. De overwinning was er voor Bart Hoolwerf, die daarmee broer Evert en ploeggenoot Crispijn Ariëns te vlug af was. Voor Team Stehmann wist naast Vriend alleen Mekelenkamp de wedstrijd over honderd kilometer uit te rijden. De in Oostwold woonachtige rijder finishte als 52e. Wormerveerder Van der Kieft stapte na negen ronden uit de wedstrijd. Ook Roel van der Stelt uit Genderen reed het ONK niet uit.

Voor de Stehmann-ploeg volgt woensdag de Alternatieve Elfstedentocht, om de periode op de Weissensee zaterdag af te sluiten met de zogeheten Aart Koopmans Memorial.
Martin van Hemert

Sociaal:
Open splash