« terug naar schaatsen

Team Stehmann volgend seizoen Topdivisionist

30-01-2018 - Door: Martin van Hemert

Team Stehmann - foto aangeleverd.Marathonschaatsteam Stehmann maakt volgend seizoen de stap van de Beloftedivisie naar de Topdivisie. Met Danny Stam en Jesse Vriend zijn de eerste twee rijders officieel bekendgemaakt.

Danny Stam uit Sprang-Capelle maakt zijn debuut in de formatie van ploegleider Mario Donker uit Ammerzoden. De 20-jarige talentvolle zoon van marathonschaats-coryfee Arnold Stam komt momenteel voor het tweede seizoen uit voor het ‘Ormer ICT schaatsteam’ van Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent. Stam reed zich in zijn debuutseizoen in de kijker door op het natuurijs van Noordlaren als enige belofte mee te zitten in de uiteindelijk winnende kopgroep. Hij bekroonde zijn uitstekende wedstrijd destijds zeer knap met een achtste plaats.

Jesse Vriend is de tweede rijder die Team Stehmann in de Topdivisie zal vertegenwoordigen. De 22-jarige rijder uit Hoogkarspel maakt daarmee zijn debuut op het hoogste marathonschaatsniveau van Nederland. Vriend is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Team Stehmann en heeft zijn waarde al meermaals bewezen. Nadat hij in Den Haag de beloftewedstrijd in de achtste ronde van de KPN Marathon Cup op zijn naam schreef, kreeg Vriend het witte pak van het jongerenklassement om zijn schouders. Met nog vier wedstrijden op het programma bezet hij de tweede plaats in het algemeen klassement. Bovendien streed hij afgelopen zaterdag tijdens het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee met de grote namen uit de Topdivisie (Simon Schouten, Arjan Stroetinga, Gary Hekman, Frank Vreugdenhil, de broers Mesu) om als beste belofterijder op de zeventiende plaats te eindigen. Volgend seizoen zal Vriend deze rijders dus wekelijks gaan tegenkomen.

Voor ploegleider Donker wordt de stap naar de Topdivisie eveneens zijn debuut op het hoogste marathonschaatsniveau van Nederland. Hij verheugt zich daar nu al op: “Ik ben ontzettend trots dat we dit kunnen doen. Met Danny en Jesse is de basis gelegd om de stap naar de Topdivisie te kunnen maken. Het is onze doelstelling om die jongens een platform te bieden. We zijn volop bezig met het aantrekken van jonge en talentvolle rijders om de ploeg compleet te maken. Mooi ook dat Anton Ketellapper de trainer wordt. Hij heeft bij ons team gereden en we hebben altijd contact gehouden. Hij gaat de schema's doen, schrijft de programma's voor de trainingskampen en doet één keer per week de gezamenlijke training in Thialf. Daarnaast is het nu zaak om de laatste sponsors te werven, zodat we ons perfect kunnen voorbereiden op dit hele avontuur. Want een avontuur is het zeker”, besluit Donker glimlachend.


Sociaal:
Open splash