« terug naar gym

LH na NK-finale met brons en goud naar huis

14-06-2018 - Door: Gerda de Beer

Podium - foto aangeleverdAfgelopen zaterdag vond de finale op D- en E-niveau plaats van de Acro-sport. Alle geplaatste finalisten waren naar Oss gekomen om daar hun oefening te laten zien.

G.V. Lycurgus-Hygiëa kwam met 4 Acroteams naar de wedstrijd. In de ochtend straalden Milena, Thirza en Suzette Berkhout op de vloer met hun prachtige oefening. De zusje, die dit jaar hun debuut maakten, behaalden niet onverdiend een zesde plaats. Zij mogen terugkijken op een mooi eerste seizoen samen.

Eerste plek - foto aangeleverd.In de middag was het de beurt aan de D-teams. Aline Snuverink en Lea Troostheide deden hun oefening met allure en behaalde daarmee 22,96 punten. Daarmee kwamen zij op de 10e plaats van Nederland. Ook dit is een mooie prestatie, omdat zij normaal hun oefening in een trio-combinatie uitvoeren.

Mariska Onrust-Blok en Senna de Beunje stonden als tweede damespaar van LH op de wedstrijdvloer. Zij lieten een excellente oefening zien, waarmee zij 24 punten behaalden. Van alle deelnemers in hun categorie kwamen zij op een welverdiende 1e plaats dus namen zij een gouden medaille mee naar huis.

Als laatste team van LH kwamen Jasper van der Werf en Mirte Glas op de vloer. Er was vooraf niet gerekend op een podiumplek bij dit team. Des te leuker was het om te zien hoe zij zijn doorgestroomd van de plaatsingswedstrijden naar de halve finale en de uiteindelijke finale om uiteindelijk te eindigen als 2e van Nederland in hun categorie. Dit was een perfecte afsluiting voor dit mixpaar.

Sociaal:
Open splash