« terug naar gym

Kleuters welkom bij gymnastiek LH

19-04-2018 - Door: Gerda de Beer

Kleutergym - foto aangeleverdKleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door de omgeving. Door druk verkeer, kleine huizen en tekort aan speelzalen krijgen kinderen soms weinig kans om zich lekker uit te leven.

Op kleuterleeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Bij onze kleutergym lessen wordt er op gelet dat alle aspecten voor lichamelijke ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen aan bod komen, zoals springen, zwaaien, klimmen, duikelen, gooien en vangen. Op verschillende manieren leren de kleuters met groot en klein materiaal hun evenwicht bewaren, inzicht krijgen in ruimte, afstand en snelheid.

Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en binnen eigen mogelijkheden ontwikkelt.

Het leuke aan een gymnastiekgroepje voor kleuters is, dat ze samen met anderen bewegen. Ze ontmoeten daar niet alleen klasgenootjes maar ook andere kinderen. Ze leren rekening te houden met elkaar (pas beginnen als je aan de beurt bent) en elkaar te helpen bij bepaalde situaties.

Wilt u uw kind laten spelenderwijs laten groeien in de motoriek? Dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwe kleuterles van Lycurgus-Hygiëa. Vanaf maandag 14 mei a.s. start deze les in de gymzaal van de Pionier in Wormerveer om 15.30 uur. U bent van harte welkom voor een gratis proefles!

Sociaal:
Open splash