« terug naar gym

LH Acro-afdeling goed vertegenwoordigd op NK-Finale te Zwolle

19-06-2017 - Door: Peter Seymour

LH Acro-afdeling - foto aangeleverdDe beste acro-teams op D- en E-niveau van Nederland waren in Zwolle aanwezig waar de NK Finale plaats vond. G.V. Lycurgus Hygiëa kwam met 4 teams naar deze finale.

Alle onder-partners trainen pas sinds het begin van dit seizoen met hun boven-partner. Dat zij in de finale stonden, was al een mooie prestatie van deze debuterende teams. De teams van LH hebben zelf de muziek, de dans en de elementen uitgekozen o.l.v.de trainsters Yvonne en Valerie Kesselaar en Aline Snuverink.

Als eerste van LH was het senioren E-mixpaar, Jasper v/d Werf en Mirte Glas aan de beurt. Zij deden hun oefening met overtuiging. Zij eindigden op een welverdiende 6e plaats.

Aline Snuverink, Valerie Kesselaar en Lea Troostheide vormen een damesgroep van LH. Zij deden mee in het senioren D-niveau. Zij stonden op de vloer met een stoere houding, welke prima bij de muziek paste, waarbij de elementen zelfverzekerd werden uitgevoerd. Het leverde hen een terechte 9e plaats op.

Mariska Onrust en Senna de Beunje waren het enige senioren damespaar op D-niveau, welke van LH de finale had bereikt. Zij hadden de pech dat een element, de handstand in elkaars handen niet direct lukte. Maar Senna gaf het niet op en bij de volgende poging lukte het haar wel. Daarmee heeft dit paar bewezen, dat zij beschikken over een echte winnaars mentaliteit. Want ondanks een kleine tegenslag hebben ze de oefening met hetzelfde vertrouwen afgemaakt. Na afloop bleek dat zij zichzelf binnen 1 jaar al 15e van Nederland kunnen noemen.

Jordi v/d Lem en Lotte v/d Peet deden mee als senioren D-Mixpaar. Jordi droeg haar letterlijk en figuurlijk op handen. Het paar was aantrekkelijk was om naar te kijken en duidelijk als team op elkaar ingespeeld. Hoewel het thema van hun oefening eindigde met de gespeelde dood van Jordi werd dit hoog gewaardeerd en werden zij 2e van Nederland.

Het aankomende weekend, op zaterdag 24 en zondag 25 juni, vindt de 21ste editie van het Open Kampioenschap West Nederland (OKWN) plaats. LH heeft hiervoor 16 teams ingeschreven. Dit betekent kansen voor de beginnende en gevorderde teams.

Sociaal:
Open splash