« terug naar atletiek

26 Lycurgus G- atleten behalen geweldige resultaten bij de Special Olympics.

13-06-2018 - Door: Cees Zijlstra

De G- atleten met de behaalde medailles om de nek - foto Petra Peters.Het officiële gedeelte van de opening vond plaats in het voetbalstadion van de Graafschap, De Vijverberg in Doetinchem. Met het binnendragen en ontsteken van de vlam, het hijsen van de vlag en het uitspreken van de eed: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”

Totaal 21 verschillende sporten en meer dan 2000 sporters en nog eens 1000 vrijwilligers zijn het afgelopen weekend met elkaar de strijd aangegaan wie zich de beste in zijn/haar sport mocht noemen. Totaal 250 atleten die de atletieksport beoefenen ontmoette elkaar bij atletiekvereniging Archeus in Winterswijk.

Zondagavond keerde de bus terug op de parkeerplaats van de Atletiekvereniging in Saendelft. Er werden in totaal 38 medailles in de wacht gesleept. 15 x goud, 14 x zilver en 9 x brons. Bijna iedere atleet had een medaille gewonnen en sommige zelfs meerdere.
Er waren vele ouders/begeleiders van de atleten naar Winterswijk gekomen om hun atleet aan te moedigen.

Bij thuiskomst stonden eveneens een groot aantal ouders de atleten onder luid applaus te verwelkomen. De atleten en hun begeleiders kunnen terug kijken op een fantastisch sportweekend, waarin de sport centraal stond, maar waar ook de vriendschap en het samen beleven een grote
plaats kregen.

Sociaal:
Open splash