« terug naar atletiek

BORST, BUIK, BENEN EN BIKKELEN: IT’S BOOTCAMP TIME!

01-05-2018 - Door: Albert-Jan Smelt

opdrukken - foto aangeleverd.Afwisselende training met cardio- en krachtelementen lekker in de buitenlucht! Let’s bootcamp! Bootcamp training is ontstaan in de Verenigde Staten. Het is een sportmethodiek die gebaseerd is op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger.

Binnen AV Lycurgus hebben we deze vorm van training opgezet als uitbreiding binnen de loopgroepen. Hiermee speelt AV Lycurgus in op de vraag naar variatie in het sporten, lekker buiten zijn en uitgedaagd worden. Ondertussen zijn de trainers Annebel en Lisa opgeleid en staan ze te trappelen om van start te gaan.

Bootcamp posterTijdens de bootcamp wordt er gewerkt aan de 5 motorische basiseigenschappen die het lichaam kent. Coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Het is een full body workout die geschikt is voor mannen en vrouwen, voor beginners tot gevorderden, voor jong en oud. Iedereen kan meedoen aan de bootcamp trainingen. De uitdaging is om de lat bij elke training weer een stukje hoger te leggen, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Bootcamp training is dus voor iedereen die actief bezig wil zijn. Door dit in groepsverband te doen en door de coaching van de gecertificeerde bootcamp instructeurs wordt de deelnemer extra gemotiveerd om alles te geven en het uiterste uit zichzelf te halen. Doorzetten, daar draait het tijdens de training om. Naast je uithoudings- en krachtvermogen, train je jezelf dus ook mentaal.

Opgeven is geen optie!
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende trainingsvormen, zoals circuittraining, station training of een leuke buddyworkout waar samenwerken centraal staat! Daarnaast kan de training op de baan van AV Lycurgus plaatsvinden, maar ook in de omliggende woonwijk. Door de grote variatie blijft iedere training een uitdaging.

Weer of geen weer. Bootcamp trainingen gaan door! Heerlijke push ups met de zon op het gezicht of juist een sprintje trekken onder het genot van een regenbui. Het kan in Nederland allemaal.

In de buitenlucht trainen is niet alleen lekker, maar het heeft nog een groter voordeel. Door de opname van meer zuurstof, boek je namelijk sneller resultaat. En daar draait het uiteindelijk toch om.

Meedoen is simpel. De trainingen zijn op dinsdagavond en starten om 19:30u. Een training duurt ca. 1 uur. Alle trainingen starten op de atletiekbaan van AV Lycurgus (Jaap Bootpad 4 – Assendelft). Op dinsdag 8 en 15 mei zijn er ‘proeflessen’ gepland voor iedereen die geinteresseerd is. Ook deze starten om 19:30u en deze zijn gratis toegangelijk. Op 22 mei gaan we dan echt starten!

Bootcamp bij Lycurgus => Feel free, go sweat en train strong to the max!

 

Sociaal:
Open splash