« terug naar atletiek

Het afgelopen weekend waren Lycurgianen op vele plaatsen actief.

25-09-2017 - Door: Anjo Galiart​

Het team v Lycurgus met de bronzen plak op het NK estafette - foto aangeleverdLisanne Schol won zondag bij de Keith Beard Javelin cup in Woerden het speerwerpen met 58,92m, een verbetering van haar eigen clubrecord met 20 cm.

Zaterdag en zondag waren de Nederlandse kampioenschappen estafette in Amstelveen. Het mixed team van B en C-pupillen won de 10x40 meter in 1:11,09s. Het team A-pupillen ging naar huis met een bronzen medaille op de 10x60m (1:36,66s).

Zondag wonnen de jongens junioren C bij de Zweedse estafette de bronzen medaille met een tijd van 2:14,74s. Er was zelfs een zilveren medaille bij de 4x100m met een tijd van 47,20s. 

Zondag kwamen de B-junioren uit in de landelijke finale van de competitie in Den Haag. De MB-ploeg ging als vierde de finale in en al snel werd duidelijk dat de Lycurgus mee ging doen om de medailles. Na een bloedstollende estafette van Anna Roelofs, Didi Wals, Shanna Mol en Pip Doesburg die met een uitstekende tweede plaats werd afgesloten bleek de ploeg uiteindelijk slechts 83 punten te kort te komen voor een podiumplaats. De jongens B ploeg was als 10de geplaatst voor de finale. Door blessures konden Gijs Hopman en Jesse Pupping helaas niet meedoen aan de finale. De JB-ploeg startte uitstekend met een PR (16.01) van kopman Casper van den Top op de 110 meter horden. Zij wisten uiteindelijk als negende te eindigen. Een keurige resultaat! Ook hier was het hoogtepunt de estafette waar Joost van Deudekom als derde loper liet zijn dat hij 1 van de beste bochtenlopers van Nederland is.

In Zoetermeer vond de nationale CD meerkamp plaats. Mara Cotterink (MJC2) kwam daar als enige lycurgiane tot een elfde plaats met 3953 punten waarbij ze twee persoonlijke records verbrak (ver 4,99m en 80m Horden 13,31s).

 

 

Sociaal:
Open splash