« terug naar atletiek

300 lopers voor Loop voor Hoop

31-08-2017 - Door: Peter Seymour

Deelnemers klaar voor de start - foto aangeleverdHet was een mooie nazomerdag in Wormer waar een groep van 300 hardlopers afgelopen zaterdag vertrok voor de deur van Verantwoord Bewegen.

De sfeer was gemoedelijk, de stemming was goed. Veel lopers hadden zich ingeschreven voor de 15 km run, omdat zij binnenkort de Dam tot Damloop gaan doen. Maar ook de 9,5 km trok belangstelling. De jongste deelnemer hiervoor was 7 jaar oud en heet Barnaby.

Het was de 19e Loop voor Hoop wedstrijd, georganiseerd door de Rotary Wormerveer-Krommenie in samenwerking met de atletiekverenigingen AV Zaanland en Lycurgus. Meer dan 50 vrijwilligers waren present voor de inschrijvingen, de bewegwijzering, EHBO of waterposten.

Rotaryvoorzitter Arco van Maanen deelde na afloop de prijzen uit aan de winnaars van de 9,5 km, bij de heren Hans Lieshout en bij de dames Chantal Kuiper. Voor de 15 km was bij de dames José Doorson de snelste en bij de heren Joost van Galen. De uitslagen zijn vindbaar via de website loopvoorhoop.nl.

De opbrengst voor de Loop voor Hoop is voor de Kinderboerderij 't Weidje. Een paar pony’s en geiten waren speciaal meegenomen naar de startplaats om te benadrukken dat ze blij zijn met de extra bijdrage.

Sociaal:
Open splash