« terug naar atletiek

Loop voor Hoop 2017 steunt Kinderboerderij

16-07-2017 - Door: Inge Brakman

Start loop voor hoop 2016 - foto aangeleverdOp zaterdag 26 augustus 2017 wordt het hardloopevenement voor de Zaanstreek de Loop voor hoop weer georganiseerd door de Rotaryclub Wormerveer/Krommenie, in samenwerking met de atletiekverenigingen Lycurgus en AV Zaanland.

Deze wedstrijd wordt vaak gebruikt als opmaat voor de Dam tot Damloop. Lopers kunnen hun tijden meten op de 9,5 en 15 km. De route loopt langs de mooiste plekjes van de Zaanstreek.

Loop voor hoop 2016 - foto aangeleverdDe opbrengst van de Loop voor Hoop gaat dit jaar naar Kinderboerderij ’t Weidje in Wormer. De kinderboerderij heeft het afgelopen jaar al renovaties doorgevoerd en de verblijven van de dieren verbeterd, maar moet het terrein nog aanpassen. Dat betekent dat de speeltoestellen verplaatst en vernieuwd moeten worden. De rotary wil de kinderboerderij graag financieel ondersteunen om nieuwe speeltoestellen te kunnen kopen. Vorig jaar heeft de loop voor hoop € 7000 opgeleverd voor de stichting Jarige Job.

Aanmelding voor de wedstrijd kan via de website www.loopvoorhoop.nl, via de officiële wedstrijdkalender, of via Facebook, loop voor hoop Wormer 2017. De kosten bedragen € 7,00 bij voorinschrijving en € 9.00 bij inschrijving op de dag zelf.

Het startschot valt op 26 augustus om 18.30 uur, voor Verantwoord Bewegen in Wormer.

Sociaal:
Open splash