« terug naar volleybal

Zaanstad blijft in eredivisie

25-03-2018 - Door: Vincent Pirovano

Vreugde naar afloop - foto Eric Visch.In een ware thriller heeft Zaanstad zaterdagavond zich gehandhaafd in de landelijke eredivisie. In een kolkende De Koog won de ploeg van de afscheidnemende coach Vincent Pirovano met 3-2 van Inter Rijswijk.

Zaanstad ging goed van start en het stond binnen no-time met 2-0 in sets voor. Lars de Boer en Marijn van Gool scoorden aan de lopende band en er leek geen vuiltje aan de lucht. Het talrijke publiek begon zich al op te maken voor een feestje. In de beruchte derde set dacht Rijswijk daar echter heel anders over. Halverwege stond het 10-17 in het voordeel van Rijswijk. Toch kwam Zaanstad nog weer terug maar verloor de set nipt met 23-25. In de vierde set moest het dan maar gebeuren en daar ging het bij 15-11 ook op lijken. Rijswijk kwam echter weer terug en vanaf 16-16 ging het gelijk op. Echter ook in die set trok Rijswijk uiteindelijk aan het langste eind.

Blok gezet - foto Eric VischDat betekende weer een beslissende vijfde set. De voortekenen waren goed. Zaanstad en Rijswijk speelden dit seizoen al drie keer eerder tegen elkaar, drie keer een vijfsetter, drie keer 3-2 winst. Zaanstad ging als een raket van start met onder andere een aantal verwoestende services van Erwin Huinen. Al snel stond 10-3 op het scorebord en de wave werd op de tribunes al ingestart. Nogmaals vocht Rijswijk zich terug en na een lange serviceserie stond er 12-11 op het bord. Tot opluchting van iedereen met een Zaans hart konden de Zaanse mannen het nu wel afmaken: 15-12.

Vervolgens kon het feest beginnen. Met bloemen werd er afscheid genomen van trainer-coach Vincent Pirovano en de ‘good-olds’ Ronald de Boer, Frank Zutphen en Erwin Huinen. Ook volgend seizoen speelt Zaanstad weer eredivisie!

Sociaal:
Open splash