« terug naar volleybal

Compaen grijpt laatste strohalm

25-03-2018 - Door: Tjerk Laan

Léon Luini is blij - foto Tjerk Laan.In de diepe, donkere krochten van de Topdivisie Heren heeft Compaen zaterdagavond hele goede zaken gedaan door in eigen hal naaste concurrent Olhaco puntloos (3-0, 23-17-21) terug naar Hoogeveen te sturen. Dat Sliedrecht Sport vandaag kampioen zou worden was wel ongeveer bekend maar dit jaar zit de spanning onderin waar Compaen, Olhaco en Cito vechten om de allesbeslissende tiende plaats.

Na het echec van vorige week in Nijmegen had Compaen iets goed te maken en dat deed het dan ook met verve. Eigenlijk zag het er allemaal heel behoorlijk uit: Diagonaal Daniel Homburg was weer ontwaakt vanuit zijn winterslaap en sloeg de gaten in de vloer (en veegde ook regelmatig het achterveld schoon), Michiel Majoor scoorde via de handjes en David Bes en Wouter Schoonenberg waren lekker bezig op het midden.

Man of the Match bij acclamatie was Léon Luini, die het in de eerste twee sets in de pass hard te verduren kreeg maar zich opnieuw staande hield, om vervolgens uitstekend te scoren. In de derde set verlegden de gasten de service op Majoor maar die zit daar niet mee: “Hit me!”

Het “probleem Kemperman” werd voor Oostzaan eigenlijk door Olhaco zelf opgelost: De gevreesde Hoogeveense dia werd door zijn eigen spelverdelers veel te weinig bediend. Volgens de Compaen-spelers vanwege de geweldige service-druk die ze produceerden, en als je met 3-0 wint krijg je van de begeleidende staf altijd gelijk (in ieder geval tot de volgende training).

Oostzaan is opnieuw verlost van de laatste plaats en maakt zich op voor haar eigen finale: Pelster/Cito uit in Zeist op 7 april. Ondertussen verlegt Compaen de focus voor één week volledig naar de finaledag van het NOJK waar in de Topsporthal in Koog aan de Zaan de crème de la crème van de Nederlandse A jeugd gaat strijden om de felbegeerde titel.

Sociaal:
Open splash