« terug naar volleybal

Eerste uitoverwinning voor Zaanstad

29-01-2018 - Door: Vincent Pirovano

Vreugde na afloop - foto John v GeenenVoor de uitwedstrijd die zaterdag op het programma stond hoefden we voor de verandering minder dan een uur te rijden. Inter Rijswijk was de tegenstander. Thuis hadden we die op een mooie zondagmiddag met 3-2 verslagen en op de ranglijst stonden ze een punt hoger, dus het zou wel eens spannend kunnen worden. Het Rijswijkse publiek had dat begrepen en was in grote getalen op komen dagen. En ook een flink aantal Zaanstad supporters waren naar Rijswijk gekomen om ons te steunen.

We begonnen met een fitte selectie en Erwin, Ferdy, Lars, Kjeld, Daniël, Marijn en Frank mochten starten. De eerste schermutselingen leverden geen verschil in score. Helaas moest Lars al snel (7-6) het veld verlaten met opnieuw een pijnlijke knie. Op de zachte vloer van onze eigen hal had hij voluit getraind, maar de laag beton van de oude Marimbahal was blijkbaar toch te massief voor een kwetsbare knie. Joris Burger was zijn vervanger. Joris is als laatste aan onze selectie toegevoegd en heeft er even over gedaan om zijn draai te vinden, maar wordt met de week constanter en brutaler en dat is mooi. Hij kwam erin met een killblok, altijd lekker. In de loop van de set leek Rijswijk wat te gespannen en voerden wij onze afgesproken tactiek goed uit, wat een groot verschil in de punten opleverde.: 25-18 winst.

In de tweede set wisselde Rijswijk van spelverdeler en dat pakte goed uit voor hen. Er moest veel achter ballen aan gerend worden en dat doet Daan Haanappel toch beter dat Guido Spooren. Bovendien wist hij ons even gek te maken met een kort vallende service. Erwin deed wat terug met een goede sprongservice, maar kon het gaatje niet dichten. De rest van de set konden we niet dichterbij komen, waardoor Rijswijk 25-22 over de streep kon trekken.

Lesley was inmiddels in de ploeg gekomen voor Joris, die zijn hoge niveau nog niet meerdere sets vol kon houden. Na een aarzelende start pakte Lesley het ook prima op, met fraaie passes en slimme aanvallen afgewisseld met verwoestende klappen. Het is fijn dat we nu een brede selectie hebben en dat iedereen er staat als het nodig is. We liepen iets uit, al werd het nooit meer dan drie punten. Aan het einde van de set kwam Rijswijk bij 22-22 weer naast ons, maar we bleven koel en wonnen 26-24.

Wij hadden Ronald erin gebracht voor Daniël om nog wat verse kracht toe te voegen. Tot 8-8 ging het gelijk op. Toen trok Steven van de Velde voor een keer deze wedstrijd het gas open op service. Al zijn eerdere pogingen leverden niets op, maar nu serveerde hij Rijswijk naar 14-8 alsof het niets was. Zo’n achterstand is moeilijk recht te zetten, dus restte ons niets dan het spel weer op orde krijgen. We gaven de prima spelende Kjeld even rust om eventuele kramp te voorkomen. We liepen niet genoeg in en het werd 25-20 en dus 2-2.

In de beslissende set 3-0 en 5-2. Met 8-4 wisselden we naar de winnende kant. Toch presteerden we het nog om de spanning terug te laten keren. Het werd 12-12 en we dachten even ‘het zal ons toch niet gebeuren’… maar dat was niet zo: met 15-13 sleepten we de eerste uit overwinning van dit seizoen over de streep.

Hiermee stegen we direct drie plekken op de ranglijst, maar enkel door een beter setgemiddelde, want qua punten staan we gelijk met Rijswijk en Zwolle. Met alleen nog de nummers twee en drie op het programma hebben we niet de beste papieren om deze ‘veilige’ zevende plaats vast te houden, maar we gaan er alles aan doen om ergens nog een punt of meer weg te kapen. Maar eerst nog even nagenieten van deze zwaarbevochten en ook wel verdiende zege.

Meer foto’s op: www.facebook.com/pg/Johnspictures.nl/photos/?tab=album&album_id=2021865991162521

Sociaal:
Open splash