« terug naar volleybal

Zaanstad H1 tegen Advisie/SSS op Super Saturday

18-01-2018 - Door: Eric Visch

Zaanstad - foto Eric VischZaterdag 20 januari is het weer tijd voor een Super Saturday. Vanaf 9.00 uur barst het volleybalspektakel los in Topsportcentrum De Koog. Na jeugd- en divisieteams komt om 17.30 uur Dames 1 in actie tegen één van de toppers uit de 1e divisie, VoCASA. Daarna wordt de dag afgesloten met de wedstrijd van Heren 1 tegen de huidige nummer 4 van de eredivisie, Advisie/SSS.

Vorige week maakte Heren 1 nog een valse start van 2018 tegen Vallei Volleybal Prins. Hopelijk kunnen Kjeld Broekema en Marijn van Gool weer meedoen deze week. De tegenstander van zaterdag, SSS, won al een paar keer van teams in de top 3. De Zaanse heren zullen dus diep moeten gaan om de strijd aan te gaan. De uitwedstrijd in november ging dik verloren. SSS werd toen gesteund door hun grote groep trouwe supporters, de ‘green army’. Het Zaanse publiek zal het beste in zichzelf naar boven moeten halen om dit groene leger te overstemmen.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1, gaat Dames 1 om 17.30 uur de strijd aan met VoCASA D1, een team dat door velen wordt gezien als de toekomstig favoriet voor de titel. Met slechts drie punten afstand op de koploper en een wedstrijd minder gespeeld, zijn de Nijmeegse dames goed op weg. De Zaanse dames staan er inmiddels om bekend om punten te snoepen van de toppers uit het linker rijtje. Ook deze zaterdag zal Dames 1 haar mannetje staan en er voor zorgen dat er punten in Zaanstad blijven. Met de hulp van een enthousiast publiek belooft het ook deze week weer een spektakel te worden.

Het belooft weer een mooie Super Saturday te worden waarop vele Zaanstadteams in actie komen. De dag begint om 9.00 uur met diverse jeugdwedstrijden en vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie. Dames 1 speelt haar wedstrijd voor deze wedstrijd, om 17.30 uur in de breedtesporthal van Topsportcentrum De Koog. De wedstrijd van Heren 1 start om 19.30 uur in de Topsporthal. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot wedstrijd zelf is gratis.

Sociaal:
Open splash