« terug naar volleybal

Zaanstad heeft zin in de eredivisie !

11-09-2017 - Door: Eric Visch

Zaanstad heeft zin in de eredivisie - foto Eric Visch.Afgelopen zaterdag rond kwart voor vijf was het dan zover: onder grote belangstelling van het aanwezige publiek op de Zaanstad Open Dag presenteerde Frank van Gool de spelers en staf van Zaanstad heren-1. Na het zwaar bevochten kampioenschap in de topdivisie zal het eerste mannenteam van Zaanstad dit seizoen terugkeren in de nationale eredivisie volleybal.

Afgelopen twee jaar is onder leiding van Vincent Pirovano, Frank van den Outenaar en Marc Donker gebouwd aan een sterk regionaal georiënteerd team: een mix van jonge talenten doorgestroomd uit Zaanstad-heren-2 en oud-gedienden met eredivisie-ervaring. Nieuw zijn Lars de Boer – overgekomen van Compaen – en Joris Berkhout die vorig seizoen vanuit het tweede zijn debuut al maakte in het eerste team.

Om 20.00 volgde de oefenwedstrijd tegen het TalentTeam. Wat direct opviel ten opzichte van vorig seizoen, is dat er hard gewerkt wordt om de sfeer binnen de topsporthal te ‘upgraden’. Edwin Groot was met zijn muziek luid en duidelijk aanwezig en het net opgerichte sfeerteam is druk bezig om de hal ‘aan te kleden’ voor de start van de competitie. Het publiek was in ruime getale aanwezig terwijl het ‘slechts’ een oefenwedstrijd was. Dat beloofd nog wat dit jaar.

En dan de wedstrijd zelf. De spelers hadden er zichtbaar zin in en de Zaanse mannen ging dan ook goed van start. Lars de Boer bleek direct al een goede versterking te zijn en de andere nieuweling Joris Berkhout deed ook van zich spreken. Bijzonder was ook het debuut van de jonge Bas Roosendaal. Vorig seizoen speelde hij nog bij Madjoe in de derde divisie, dit jaar is hij overgekomen naar Zaanstad bij heren-2 en nu al direct in het eerste, een mooi debuut. Met een 2-0 voorsprong leek de overwinning in de derde set al bijna binnen … echter in de tweede helft van deze set werd onder andere Lars de Boer preventief gewisseld.

Vervolgens stonden er op sommige momenten fantasie-opstellingen in het veld met onder andere midden Daniël Hoonhout als passer-loper en spelverdeler Ferdy Wever als diagonaal. Overigens ramde Ferdy als diagonaal direct de eerste bal keihard tegen de grond. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2 en toen vonden beide teams het genoeg geweest. Al met al een mooi einde van de zeer goed bezochte Zaanstad Open Dag.

Sociaal:
Open splash