« terug naar volleybal

Compaen start campagne in Wognum

18-08-2017 - Door: Marcel Vermeulen

Welke middenman wil deze heerlijke setjes erin rammen - foto Tjerk Laan.Topdivisionist Compaen start de campagne voor het nieuwe seizoen op maandag 28 augustus in sporthal De Bloesem in Wognum. Deze afwijkende locatie past in een initiatief van de Oostzaanse club om het volleybal in het noordelijk deel van Noord-Holland te promoten.

In de fraaie accommodatie in de regio West-Friesland is de gezamenlijke presentatie van de twee topploegen in de herenlijn van Compaen. Het verder verjongde tweede - uitkomend in de derde divisie - moet namelijk meer als opleidingsploeg gaan functioneren. Dat betekent dat de beide teams nog nadrukkelijker gaan samenwerken.

Compaen, dat vorig seizoen op de zevende plaats in de Topdivisie eindigde, bereidt zich voor op de competitie door middel van deelname aan het toernooi van Sliedrecht Sport en een oefenwedstrijd tegen Inter Rijswijk. Natuurlijk is de formatie van trainer Sandor Rieuwers op 16 september ook gastheer van het eigen Westvast-toptoernooi, dat met Zaanstad, VCV en Reflex drie kampioensteams in het deelnemersveld heeft.

De Oostzaanse zeeroversploeg heeft aan het einde van het vorig seizoen drie vertrouwde gezichten van boord zien stappen. Lars de Boer, tien jaar lang het boegbeeld van Compaen, zoekt het avontuur bij de buren van Zaanstad in de Eredivisie. Rick van Baar gaat het eveneens een stapje hoger proberen en wel bij Zwolle. Uit de selectie verdwijnt ook jongeling Jesper van Muijden, die deel gaat uitmaken van de selectie van Talent Team Papendal.

Tegenover dit vertrek staat de komst van verschillende talenten. In Leon Luini (buitenaanvaller) en David Bes (middenblokkeerder) krijgt Compaen er zelfs twee jeugdinternationals bij. Zij zijn respectievelijk afkomstig van Huizen en Talent Team Papendal. Van Inter Rijswijk komt spelverdeler Bram de Winter over. Om de spelersgroep helemaal rond te maken, is Compaen alleen nog op zoek naar een middenblokkeerder.

Voor het tweede team, dat hoofdzakelijk bestaat uit spelers onder de 20 jaar, is er eveneens nog een vacature voor deze positie. De accommodaties in Oostzaan zijn vanaf het Centraal Station in Amsterdam goed met het openbaar vervoer te bereiken. Belangstellenden voor een plek in Compaen Heren 1 of 2 kunnen een mail sturen naar: sandor@rieuwers.nl

Sociaal:
Open splash