« terug naar volleybal

Volleyballers Zaanstad maatje te klein

11-03-2012 - Door: een medewerker

Heren van ZaanstadIn Sporthal De Rozengaarde startte de Achterhoekse koploper van de A League Volleybal competitie in de Volleybal A-League heren Play-Off 1/4 finale, regio Nationaal zoals verwacht. Het bezoekende Zaanstad werd met 3-0 verslagen (setstanden 25-21, 25-20, 25-23)

De ploeg die in de eerste ronde tweemaal wint (best-of-3) gaat door naar de volgende fase. Normaal gesproken dient een koploper de tweede ronde play-offs tegen nummer acht Zaanstad te bereiken. Daarin wacht hen de strijd tegen de winnaar van de confrontaties tussen de nummers vier (Netwerk STV) en vijf (Landstede Zwolle).
Zaanstad brengt ontegenzeglijk minder kwaliteit in het veld en het viel te hopen dat Langhenkel Volley daarom een reden had om de mannen van Martin Fennema te onderschatten. Zaanstad kon gemotiveerd van start gaan vanwege het feit dat zij als nieuweling reeds het verblijf in de A-League prolongeerden door achtste te worden in de reguliere competitie.
Van onderschatting is zaterdag geen moment sprake geweest. De thuisploeg wist een regelmatige zege te boeken. Geen treurnis aan Zaanstad zijde. Zij kunnen door winst in de thuiswedstrjd nog een derde wedstrijd uit het vuur slepen. Dat is met het oog op het toch al drukke programma van Zaanstad natuurlijk wel drukverhogend, maar volleyballers spelen hun wedstrijden om te winnen!
In sporthal Zaanlands West staat op 15 maart Zaanstad tegen Landsted (aanvang 19.30 uur) en voor 17 maart Zaanstad tegen Langhenkel (aanvang 19.30 uur) op de agenda. Aansluitend dan nog op 18 maart Langhenkel tegen Zaanstad (aanvang 14.00 uur).

X
Sociaal:
Van wijngaarden rechts Naar 123partyshop.nl
Open splash