« terug naar tennis

Bodi Kortz tenniskampioen

01-06-2018 - Door: Een medewerker

Bodi Kortz - foto aangeleverdOp de banen van TV Heerhugowaard (zaterdag) en de halve en hele finale op zondag bij TV Alkmaar is Wormerveerder Bodi Kortz er in geslaagd kampioen te worden van tennissend Noord Holland Noord tm 12 jaar. Daarmee heeft Bodi, als winnaar van het districtkampioenschap, direct een startbewijs ontvangen voor NJK Nederland, het eindtoernooi waar alle winnaars samenkomen.

Tijdens het toernooi werd er op diverse onderdelen gespeeld: JE 12, ME 12, JE 14, ME 14, JE 16, ME 16, Rood, Groen jongens 9-10, Groen meisjes 9-10, E Rood 1, E Oranje 1, E Oranje 2.

Bodi Kortz heeft het District Jeugdkampioenschap met goed spel op zijn naam geschreven . De Wormerveerder, zoon van Dennis Kortz en Corine Boon, komt uit voor district Noord Holland Noord t/m 12 jaar. In Alkmaar won hij zaterdag van Luke de Jong met 6-1, 6-0. De halve finale won hij van Mika Blom ( 6-1 6-0) en in de finale was hij te sterk voor Kiet Janssen ( 1-6, 7-5 ,6-0).

Bodi traint vier keer per week bij Tennis Academy Van Gelderen, een gerenommeerd tennisopleiding organisatie in Noord Holland met nationale en zelfs internationale bekendheid, en mocht ook al eens meedoen met de Nationale Kampioenschappen. De jonge Wormerveerder is lid bij TV Westzijderveld en TV Juliana in Hoorn. Dat er talent in hem schuilt bewijst wel het feit dat hij in de Top 30 van Nederland staat genoteerd.

Sociaal:
Open splash