« terug naar tennis

LTVZ dames kampioen

03-06-2014 - Door: Marjoleine van den Broek
LTVZ dames kampioen

vlnr: Lisa Eikelenboom, Dunja Antenbrink, Eva Hoekstra en Chelsea Apawti -foto aangeleverdNadat de LTVZ meiden vorig jaar landskampioen waren geworden in de jeugdcompetitie, werd dit jaar gestreden in de 1ste klasse van de landelijke damescompetitie. Volgens LTVZ-trainer Wisse Jans “een mooie en leerzame uitdaging”. En deze uitdaging gingen de meiden met enthousiasme aan.

Naast goed tennisspel, lieten de LTVZ dames zien dat ze mentaal sterk genoeg zijn om in deze competitie hun mannetje te staan. Na afgelopen donderdag (inhaaldag) een overtuigende winst te boeken op hun grootste concurrent, het damesteam van de Kikkers uit Nieuw-Vennep, leek het kampioenschap binnen bereik. Door ook de laatste competitiedag af te sluiten met 6-0 winst op de Tiebreakers uit Amsterdam, is het kampioenschap een feit.

Op de vraag over deze dames volgend jaar uit gaan komen in de Hoofdklasse doet trainer Wisse Jans nog geen uitspraak. “Voor de verdere tennisontwikkeling van deze meiden zou het spelen van een mixcompetitie een goede uitdaging zijn, wij gaan de komende tijd eens kijken of we geschikte partners voor de meiden kunnen vinden”.

 

Sociaal:
Open splash