« terug naar korfbal

Groen Geel viert feest met een rouwrandje

18-03-2018 - Door: Een medewerker

Legioen op de tribune - foto Birdyman Fotografie.Ga er maar aan staan. Een typische ‘Jantje lacht, Jantje huilt’ dag bij korfbalvereniging Groen Geel. Een dag in het teken van de extra wedstrijden. Het vlaggenschip van de Wormers moest aantreden in Driebergen terwijl de A1 en de D1 succes moesten zien te halen in minimaal even belangrijke wedstrijden.

Legioen op de fiets - foto Birdyman FotografieDe eerste play-off tussen Fortuna/Delta Logistiek A1 en Groen Geel A1 was een genot voor het oog. Waar Fortuna in haar poule samen met Oranje Wit A1 domineerde, plaatste Groen Geel A1 zich pas in de allerlaatste speelronde voor de play-offs.

Dat was echter niet terug te zien in een duel waarin Groen Geel geruime tijd voor stond, maar Fortuna uiteindelijk aan het langste eind trok; 20-19. Daar zag het met nog 2.37 op de klok niet naar uit. De Delftse coaches namen met een kleine voorsprong een time-out.

Meteen volgde de 20-19 van Armel Boes, een nagelbijter dus. Kansen over en weer, maar met 46 seconden op de klok belandde de bal toch weer bij Groen Geel in de aanval. De Leeuw versierde een vrije bal, nam die zelf maar miste. In het restant van de wedstrijd kreeg Groen Geel met nog 17 seconden een vrije kans, maar deze werd gemist waarna Fortuna de rebound pakte. Een heerlijke wedstrijd, waarin Groen Geel het weg gaf door bijna 10 minuten niet te scoren. Volgende week in Wormer belooft weer zo’n heerlijk duel te worden.

Groen Geel D1 team - foto aangeleverd.In het Topsportcentrum De Koog streed de D1 voor het nationaal kampioenschap. Dat avontuur bracht de Wormers tot in de finale. Het toernooi is uiteindelijk afgesloten met Fortuna als ongeslagen winnaar. Groen-Geel gaf weliswaar knap partij, aangemoedigd doro haar supporters die op de gekleurde fietsen waren gearriveerd, maar kwam iets tekort. KZ / Hiltex kan zich als derde verheugen op het feit, dat zij ongeslagen zijn gebleven!

Alle aandacht werd vervolgens verlegd naar Driebergen waar Groen Geel 1 de eerste verloren Play Off wedstrijd moest zien te vergeten. Voor Groen Geel konden de play-offs al voorbij zijn. Na een verlenging en golden goal werd de ploeg in eigen huis verslagen door Dalto/Klaverblad Verzekeringen, waardoor de stand in de race voor de Hoofdklassefinale 0-1 voor Dalto was.

In die wedstrijd werd Kevin Dik node gemist. Nu werd in de sterkste opstelling aanzienlijk beter gescoord dan in de eerste partij. Er ontstond wederom een zinderende partij waarin de thuisploeg uiteindelijk nipt aan het langste eind trok. Via 11 goals van Carlo de Vries, 9 van Kevin Dik, 8 van Terrenc Griemink, 3 van Lisanne de Bruijn, 3 van Nanda Conijn, 2 van Martin Coevert, 2 van Marieke Duijneveld en één van Elise Al kwam Groen Geel op het respectabele aantal van 40 doelpunten. Normaliter voldoende voor de zege. Dalto Klaverbladverzekeringen deed het echter nog beter. Zij scoorden er liefst 42 en kunnen zich daarom op gaan maken voor de finale van de Play Off serie waarin een plaats in de Korfbal League veroverd kan gaan worden.

Sociaal:
Open splash